×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Zo geef je jouw iPhone opdrachten

Met iedere nieuwe iPhone software-update gaan vaak één of meer nieuwe apps gepaard, de ene wat handiger dan de andere (aandelen; serieus?). Gelukkig zat er bij iOS 14 weer een hele handige app: Opdrachten. Je zou hem het kleine broertje van Siri kunnen noemen! Hoe dit werkt, leggen wij je uit.

Hé Siri!

Je bent ongetwijfeld al bekend met Siri, de stem-aangedreven assistente van jouw iPhone en andere Apple devices. Siri kan jou (soms te pas en te onpas) helpen met allerlei zaken; je kan haar vragen iemand te bellen, iets in je agenda te zetten, of muziek af te spelen. Als je in een lollige bui bent kun je Siri laten beatboxen, een mop laten vertellen, of gewoon een munt laten opgooien. Tot zover niets nieuws. Dankzij die gloednieuwe Opdrachten-app kun je echter ook het een en ander automatiseren. Mede dankzij Siri!

In de Opdrachten-app kun je, verrassing, opdrachten aanmaken. Wanneer je de app opent zie je wellicht al een paar ‘voorgeprogrammeerde’ opdrachten. Zo kun je een route uitstippelen naar een activiteit in je agenda, maar je kunt ook via ‘Wat is een opdracht?’ aan de hand van voorbeelden een idee krijgen hoe opdrachten precies werken.

Hoe werkt het?

Gelukkig kun je ook zelf aan de slag, en dat is dankzij de handige interface helemaal niet zo lastig als je zou denken. Als je op het plusje rechtsboven klikt kun je zelf opdrachten aanmaken. Dat kan van alles zijn: iemand bellen, muziek of een podcast afspelen, een betaalverzoek sturen of snel iets posten op social media. Je maakt er eenvoudig een button van die je kunt toevoegen aan je beginscherm. Hoef je niet meer zo lang te ‘graven’ om veelgebruikte acties te vinden!

Bovendien kun je opdrachten automatiseren. Muziek afspelen kun je eenvoudig zelf doen, maar je kunt ook automatisch iets afspelen als je gaat sporten. Of dat je ’s ochtends een melding krijgt die je vertelt wat het weer voor die dag wordt. De mogelijkheden zijn niet eindeloos, maar het zijn er wel behoorlijk veel.

Opdrachten plus Siri

Wanneer je je Opdrachten-app combineert met Siri wordt het helemaal ‘next level’. Je hoeft nu alleen maar te zeggen wat je wilt en Siri voert het voor je uit. Zo kun je via Siri opdrachten of automatiseringen laten uitvoeren. Laat je partner weten dat je naar huis komt door iets tegen Siri te zeggen, of laat je telefoon automatisch een sms sturen met jouw verwachte aankomsttijd.

Vind je dit alles nog ingewikkeld klinken? Op het Galerij-tabblad in de app vind je allerlei suggesties voor opdrachten en automatiseringen. Zo kun je eenvoudig vooringestelde opdrachten toevoegen. Ontdek er hier een paar die je direct kunt downloaden als je ze bezoekt vanaf je iPhone! Wij vinden het erg leuk maar bovenal bruikbaar ‘speelgoed’. Probeer het ook eens!

Wellicht ook interessant