×
9.6/10 (474 beoordelingen)

iPhone 6 WiFi probleem – geen WiFi op mijn iPhone

Een veel gehoord probleem bij o.a. de iPhone 6 is dat de WiFi erg slecht is, of zelfs helemaal niet meer werkt. Naast slechte WiFi gaat dit vaak gepaard met een slechte GPS. iPhone 6 Wifi Greyed Out

Hoe herken je een iPhone 6 WiFi probleem of GPS probleem?

De GPS kun je checken door naar bijvoorbeeld de app Google Maps te gaan en dan naar jouw huidige locatie. Loopt er rond het blauwe rondje een groot blauw transparant vlak en staat het bolletje niet goed op jouw huidige positie? Of kun je de navigatie via jouw iPhone niet meer gebruiken omdat de locatie niet goed staat? Dan zal waarschijnlijk de WiFi / GPS antenne defect zijn.

De problemen van iPhone zonder WiFi lopen op door het wel zien van netwerken, maar hier geen verbinding mee kunnen maken, tot zelfs helemaal niet zien van WiFi netwerken. Hierbij blijft de WiFi knop grijs en kun je deze niet meer aanraken. Dit wordt ook wel “Greyed Out” genoemd.

Controleer of de iPhone 6 WiFi / GPS antenne defect is

Om alvast eventuele problemen uit te sluiten met de WiFi en GPS kun je de netwerkinstellingen op jouw iPhone een keer resetten. Let op: hierbij dien je wel o.a. de wachtwoorden van de WiFi netwerken opnieuw te installeren.

Volg onderstaand stappenplan om te controleren of de WiFi antenne of GPS antenne defect is:

  • Ga naar de instellingen op de iPhone
  • Kies bij instellingen: algemeen
  • Kies in het menu algemeen, helemaal onderaan: stel opnieuw in
  • Let hierbij goed op, dat je de optie kiest herstel netwerk instellingen
  • Haal de simkaart uit de iPhone en voer een netwerk reset uit. Hiermee worden alleen de WiFi net netwerkgegevens gewist. Hierdoor worden er geen foto’s, contactgegevens e.d. van jouw iPhone afgehaald en blijven deze gewoon op de iPhone
  • Klaar! Daar is de WiFi verbinding weer. Mocht de WiFi na deze stappen nog niet werken, kom bij ons langs en wij controleren of het probleem daadwerkelijk een kapotte WiFi antenne iPhone  is. iPhone 6 WiFi problemen

WiFi antenne / GPS antenne daadwerkelijk stuk

Blijkt daadwerkelijk dat de WiFi antenne of GPS antenne defect te zijn, dan kunnen onze reparateurs dit voor je maken! De WiFi antenne en de GPS antenne is een complete module en wordt samen vervangen. Hierdoor werkt de WiFi weer uitstekend en kun je precies zien waar je je bevindt. Zo kun je weer zonder zorgen de navigatie op jouw iPhone weer gebruiken.

Een WiFi antenne reparatie neemt ca. 2 uur in beslag. Neem contact met ons op om een tijd voor je in te plannen zodat je snel weer mobiel bent!

Wellicht ook interessant