×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Houd je telefoon up-to-date

Je wilt je telefoon natuurlijk zo lang mogelijk, zonder problemen, kunnen gebruiken. Daarvoor zul je je telefoon regelmatig moeten updaten. Een update zorgt namelijk voor verbeteringen aan het besturingssysteem van je telefoon. Maar waarom is dat nodig? Wij leggen het je uit.

Wat is een software-update?

Om erachter te komen waarom het nodig is om je telefoon regelmatig up te daten, is het belangrijk om te weten wat een software-update is. Software-updates of besturingssysteem updates zijn een verzameling kleine en grote verbeteringen voor jouw telefoon. Sommige verbeteringen zie je niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat je smartphone sneller wordt of dat je batterij langer meegaat. Andere aanpassingen zie je wel terug in kleine dingen of zorgen zelfs voor een volledig nieuwe lay-out van je telefoon.

Houd de dief!

Je telefoon staat vol privacygevoelige informatie, die je liever niet op straat wil hebben. Door de laatste updates toe te passen, verklein je de kans dat dit gebeurt. Software-updates dichten namelijk ook beveiligingslekken. Via zo’n lek kunnen kwaadwillende mensen toegang krijgen tot jouw gegevens en dat wil je natuurlijk niet.

De nieuwste functies

Naast dat je gegevens veilig zijn door je telefoon te updaten, is je telefoon ook voorzien van de nieuwste functies. Vaak worden er door de besturingssystemen verschillende nieuwigheden doorgevoerd bij een update. Vooral updaten dus als je een echte trendhopper bent!

Lekker blijven appen

Appontwikkelaars voorzien hun apps vaak van updates om mee te kunnen met de nieuwste versie van het besturingssysteem van het apparaat. Hierdoor kan het zo zijn dat een app na verloop van tijd niet meer werkt met de oudere besturingssystemen. Dit is ook de reden dat bijvoorbeeld Whatsapp vaak niet meer werkt op oudere telefoons. Dus, wil je lekker blijven appen? Zorg dan dat je telefoon up-to-date is.

Prestatieverbeteringen

Software-updates kunnen ook eventuele prestatieproblemen oplossen. Loopt jouw telefoon sneller leeg dan je lief is? Of werkt hij gewoon heel langzaam? Dan kan het zo zijn dat dit door middel van een update opgelost is. Echter, het is ook aannemelijk dat je een verouderd toestel hebt. Een accu slijt namelijk na verloop van tijd.

Wat gebeurt er als ik mijn telefoon niet update?

Wanneer je jouw software niet update naar de nieuwste versie, kun je na enige tijd merken dat bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Daarnaast zal je telefoon waarschijnlijk een stuk trager gaan werken. Apps en acties laden vraagt hierdoor veel energie van batterij, die daardoor weer sneller leeg zal gaan.

Wellicht ook interessant