×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Doe maar duurzaam

Vandaag de dag lijkt de levensduur van onze telefoons korter dan ooit. De nieuwste modellen worden sneller uitgebracht dan we kunnen bijhouden en telefoons gaan vaker stuk. Een nieuwe telefoon is duur én onnodig. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die voor de duurzamere optie kiezen, namelijk reparatie.

Hoge belasting voor het milieu

Het produceren van een nieuwe telefoon heeft een hoge milieubelasting. De grondstoffen die gewonnen moeten worden, de energie-intensieve productie en de wereldwijde distributie dragen allemaal bij aan deze belasting. Door te kiezen voor telefoonreparatie, verminder je de vraag naar nieuwe productie. Met als gevolg: minder uitputting van natuurlijke hulpbronnen, minder emissies en minder elektronisch afval.

E-waste

E-waste, ook wel elektronisch afval, is een groeiend probleem. Telefoons belanden steeds vaker op de vuilnisbelt, batterijen lekken en hierdoor trekken giftige stoffen de bodem en het water in. Als jij bij ons langs komt voor de reparatie van kleine mankementen, wordt de levensduur van je telefoon aanzienlijk verlengd én draag je bij aan een beter milieu.

Het scheelt op je rekening

Naast dat het positiever is voor het milieu, is een telefoonreparatie ook nog eens gunstiger voor je portemonnee. Reparaties zijn over het algemeen goedkoper dan het aanschaffen van een gloednieuwe telefoon. Als dat niet zo is, zeggen we het ook eerlijk tegen je. Kortom door te kiezen voor een reparatie investeer je in duurzaamheid en je bespaart tegelijkertijd ook nog eens geld.

Het repareren van je telefoon is een eenvoudige stap naar duurzaamheid. Deze keuze heeft niet alleen positieve gevolgen voor de wereld, maar ook voor je portemonnee. Dus, de volgende keer dat je telefoon hapert, gek doet of niet meer aan gaat: kom eens bij ons langs.

Wellicht ook interessant