×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Lightning kabels: wat zijn de verschillen?

Je hebt vast wel eens voor het dilemma gestaan; je oplaadkabeltje voor je iPhone X is er plotseling mee opgehouden. En dit oplaadkabeltje was eigenlijk al je reserve exemplaar welke je altijd in je werk tas hebt zitten, balen! Nu race je zo snel mogelijk naar de winkel voor een nieuw kabeltje, waarbij je voor het volgende dilemma komt te staan. Je ziet 20 verschillende soorten lightning kabels in allerlei verschillende kleuren én prijzen. Nu schiet er meteen door je hoofd; “ik ga voor dat fel roze kabeltje voor maar € 2,-. Maar die zwarte kabel kost € 15,-… Maar als m’n vrienden mij zien met dit roze kabeltje lachen ze me dubbel en dwars uit… Welke zal ik pakken?”.

Oplaadbeveiliging van de iPhone en iPadMade For iPhone logo

De oplaadbeveiliging van een iPhone of iPad zit niet in het apparaat zelf, maar in de oplaadkabel. Doordat de oplaadbeveiliging in de oplaadkabel is verwerkt, is het van belang om een goede lightning kabel aan te schaffen. Maar nu rust de vraag; er zijn zoveel verschillende lightning kabels op de markt. Er zijn 3 verschillende kabels op de markt: de originele lightning kabel van Apple zelf, een MFI oplaadkabel of een hele goedkope imitatie oplaadkabel.

Maar een hele goedkope oplaadkabel, zijn deze echt zo slecht? Heel simpel: Ja! Een groot gevaar van deze lightning kabel zonder Apple chip is dat de mogelijkheid bestaat dat deze laders o.a. de batterij en laad chip van de iPhone of iPad kunnen beschadigen.

Wat is een MFI oplaadkabel?

Wanneer je een oplaadkabel met MFI (Made for iPhone) licentie gebruikt, ben je ervan verzekerd dat bij een eventuele IOS update de lightning kabel altijd blijft werken. Zo heeft een MFI oplaadkabel een officiële chip van Apple in de oplaadkabel zitten. Made for iPhone betekent dat het elektronische apparaat speciaal is gemaakt voor de aansluiting van een iPhone of iPad en door de ontwikkelaar is gecertificeerd dat het voldoet aan de Apple-prestatiestandaarden.

Door de uitstekende kwaliteit van deze MFI oplaadkabels hebben deze een Made for iPhone (MFI) keurmerk gekregen. Dit keurmerk heeft alles te maken met de Apple licentie van deze lightning kabels voor de iPhone en iPad. Deze MFI licentie wil zeggen dat deze iPhone / iPad kabel door Apple is goedgekeurd (geproduceerd met een officiële Apple chip). En uiteraard zegt dit ook iets over de kwaliteit van deze lightning kabel wanneer deze wordt goedgekeurd door Apple.

Mijn iPhone en/of iPad wordt niet juist opgeladen met mijn kabeltje

Ondervind je problemen met het opladen van je iPhone of iPad en weet je niet zeker of je een goede kwaliteit oplaad kabel hebt? Kom bij ons langs en wij controleren dit voor je met onze Lightning Authenticity tester. Deze tester ziet meteen of het een originele Apple kabel, een MFI kabel of een goedkope imitatie kabel betreft.

Geeft de Lightning Authenticity tester een groene code met E75; dan betreft dit een originele Apple kabel. De groene C48 code betreft een MFI kabel. Bij een imitatie kabel komt er een grote rode letters COPYCAT in beeld. Naast de E75 code komt ook het serienummer van de originele Apple kabel in beeld te staan en kun je meteen zien wanneer de kabel geproduceerd is.

Bij IRepair4u ben je aan het juiste adres voor een lightning kabeltje met MFI licentie. Leverbaar vanaf € 10,- in verschillende kleuren en lengtes.

Lighting testers MFI kabel

Wellicht ook interessant