×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Behoud van U2 chip met officiële oplader

Veel iPhone 5S en iPhone 6 bezitters geven aan dat hun iPhone niet meer (goed) opstart of oplaadt. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door het gebruik van (goedkope) imitatie opladers en oplaadkabels. Een niet officiële oplader of oplaadkabel heeft geen certificering. Deze opladers en/of kabels kunnen de U2-IC chip van je iPhone beschadigen. Een beschadiging op deze U2-IC chip zorgt voor problemen bij het opstarten en opladen van je toestel.

Functie van de U2-chip in je iPhone

De U2-chip zorgt voor de werking van de aan- en uit knop van je toestel. Daarnaast zorgt deze chip ervoor dat de accu van je iPhone goed opgeladen wordt en regelt de chip sommige usb functies. Als de chip kapot is of niet goed werkt, start de iPhone niet op of is het niet mogelijk om het toestel op te laden.

Apple raadt het gebruik van imitatie opladers afiPhone U2 chip

Het gebruik van onofficiële opladers en oplaadkabels kan rampzalige gevolgen hebben voor je iPhone. Bij officiële Apple producten wordt het voltage goed gereguleerd. Bij niet-officiële oplader en oplaadkabels wordt het voltage niet regelmatig afgegeven. Een oplader of oplaadkabel die niet gecertificeerd is, kan de U2 chip in je toestel daardoor ernstig beschadigen.

Dit probleeem is één van de redenen waarom Apple het gebruik van niet-gecertificeerde artikelen afraadt. In 2013 gaf Apple de gebruikers van goedkope imitatie opladers zelfs de mogelijkheid om deze, met bijbetaling van een klein bedrag, om te ruilen voor een officieel Apple product. Dit gebeurde na een aantal tragische ongevallen waarbij een imitatie opladers werd gebruikt. Vanuit verschillende hoeken wordt gewaarschuwd dat het gebruik van imitatie producten kan leiden tot electrocutie en brandwonden.

Officiële opladers en oplaadkabels zijn veilig

Gecertificeerde kabel gaat U2 chip niet stuk
Gebruik voor de veiligheid van jezelf en je toestel producten die door Apple gecertificeerd zijn. Gecertificeerde opladers en oplaadkabels van Apple vind je in de webshop van iParts4u.

Sinds iOS 7 krijg je op het display van je toestel een melding als je een “vreemde” oplader gebruikt. Sluit je een iPhone oplader met lightning aan die niet door Apple is goedgekeurd, dan kan deze door de iPhone worden geweigerd.

IRepair4u voor reparaties aan het moederbord

Uiteraard kan de oorzaak van de problemen die je ervaart ook aan de U2 chip liggen en niet aan de oplader of kabel die je gebruikt. Indien de chip defect is of niet goed op het moederbord is gesoldeerd, kan IRepair4u dit vakkundig voor je repareren. IRepair4u is gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties aan het moederbord van de iPhone.

Ervaar je problemen met je iPhone die mogelijk worden veroorzaakt door je oplader, oplaadkabel of de U2 chip van je toestel? Maak dan direct een afspraak of kom bij ons langs aan de Ambachtsweg 5F in Bladel. Wij staan zes dagen in de week voor je klaar om je te helpen bij het oplossen van al je smartphone of tablet problemen.

Wellicht ook interessant