×
9.6/10 (498 beoordelingen)

iPhone Touch ID werkt niet! Wat nu?

De Touch ID is de vingerafdrukscanner die verwerkt zit in de home knop van sommige iPhone’s, iPads en de Macbook Pro. Hiermee kun jij je vingerafdruk gebruiken om je smartphone, tablet of laptop te ontgrendelen. Je unieke vingerafdruk komt dan in de plaats van een codeslot of een wachtwoord.

Mijn Touch ID werkt nietSommige iPhone gebruikers geven aan dat de Touch ID niet (optimaal) werkt. In dat geval kun je nog een aantal dingen proberen om de werking van je Touch ID te verbeteren alvorens je echt toe bent aan een smartphone reparatie.

Vingerafdruk opnieuw instellen

Het kan zijn dat je Touch ID je vingerafdruk niet goed geregistreerd heeft en daarom niet goed werkt. Verwijder daarom de vingerafdruk die je hebt ingesteld. Ga hiervoor naar “Instellingen”, “Touch  ID en toegangscode” en voer je toegangscode in. Je ziet dan de vingerafdrukken die je hebt ingesteld. Je kunt deze verwijderen door de vingerafdrukken van rechts naar links te vegen en te kiezen voor verwijderen.

Stel je vingerafdruk vervolgens opnieuw in. Dit doe je door te kiezen voor “Voeg vingerafdruk toe” en de stappen op het scherm te volgen.

“iTunes en App Store” opnieuw inschakelen

Bij sommige smartphone gebruikers functioneert de Touch ID enkel slecht in de App Store.

Schakel “iTunes en App Store” dan uit via “Instellingen” en “Touch ID en toegangscode”. Start je iPhone, iPad of Macbook vervolgens opnieuw op en schakel “iTunes en App Store” weer in. Mogelijk is het probleem daarna opgelost.

Home button Touch ID iPhone

Externe invloeden op de Touch ID

Dat de Touch ID van je toestel niet goed werkt kan ook komen door externe invloeden. Is je vinger bijvoorbeeld erg koud of zweterig dan kan het zijn dat de Touch ID moeite heeft om je vingerafdruk te vergelijken met de ingestelde vingerafdruk.

Het kan ook zijn dat je vingerafdruk onleesbaar wordt voor de Touch ID door het gebruik van een hoesje of een screenprotector. Zorg ervoor dat een telefoonhoesje of een screenprotector nooit de home button van je toestel bedekt.

Een laatste poging om je Touch ID te herstellen

Als een laatste poging om je Touch ID te herstellen kun je proberen of het resetten van je toestel uitkomst biedt. Om je iPhone te resetten houdt je de powerknop en de home knop een paar seconden tegelijkertijd ingedrukt. Je iPhone start daarna vanzelf opnieuw op. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus reset je door de vergrendelknop en de volume omlaag knop in paar seconden in te drukken.

Kom voor een hardware probleem naar IRepair4u

Wanneer niets van bovenstaande de oplossing is voor de problemen met je Touch ID dan is er waarschijnlijk iets mis met de hardware van je toestel. Voor de reparatie daarvan kun je terecht bij IRepair4u. Wij hebben alle onderdelen voor het repareren van je iPhone over algemeen altijd op voorraad zodat we je direct verder kunnen helpen.

Afbeeldingen bron: iculture.nl

Wellicht ook interessant