×
9.6/10 (467 beoordelingen)

Mijn iPhone laadt niet op: bekijk onze tips!

In de top 3 van meest problemen met je smartphone zijn: “Ik krijg mijn smartphone niet meer opgeladen. Ik heb al van alles geprobeerd, een ander oplaad kabeltje, een andere oplader maar niks helpt. Mijn iPhone laadt niet op: HELP!”. Als je smartphone niet meer oplaadt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Er kan vuiligheid in het laadpoortje zitten, de batterij is versleten, het laadpoortje is verbogen/stuk of het probleem bevind zich op het moederbord. Kom bij ons langs en wij controleren waarom je smartphone niet meer oplaad.

Verschillende oorzaken waarom iPhone niet wordt opgeladen iPhone laadt niet op, vuiligheid in laadpoortje

Een van de meest voorkomende oorzaken is vuiligheid in het laadpoortje. Je stopt je smartphone in je broekzak en stofjes van je broek hopen zich op in het laadpoortje. Naar verloop van tijd krijg je het oplaadkabeltje er moeilijker in of nog maar in een bepaalde houding. Je kunt de vuiligheid er ook zelf uit halen, maar let op! Doe dit niet met lucht of een pincet, hierdoor kun je de connectoren in het laadpoortje beschadigen. Gebruik hiervoor een houten tandenstoker. Ben je bang dat je het laadpoortje stuk maakt, kom bij ons langs en wij helpen je graag!

Uiteraard kan het ook voorkomen dat de batterij is versleten. Bij iPhone’s kun je dit controleren via Instellingen – Batterij – Batterij conditie. Geeft de iPhone hierbij de status reparatie aan? Dan is het tijd om de batterij te vervangen. Geeft jouw iPhone de status reparatie niet, maar is ‘ie nog snel leeg? Kom bij ons langs en wij controleren je batterij conditie door middel van ons meetapparatuur.

Een verbogen of stuk laadpoortje kan voorkomen als je je smartphone (of tablet) aan de lader hebt liggen en je je apparaat alsnog gaat gebruiken. Wij raden het altijd aan als de smartphone of tablet aan de lader ligt, leg de telefoon of tablet even opzij en gebruik ‘m niet. Hierdoor kan het voorkomen dat er teveel spanning op het laadpoortje komt te staan en het laadpoortje beschadigd.

Moederbord problemen waardoor iPhone niet oplaad

iPhone batterij opladenMochten bovenstaande stappen niet helpen, dan kan het zijn dat we het probleem verder gaan uitpluizen. Bijv. een defect op het moederbord kan er ook voor zorgen dat je iPhone niet oplaad. Een veel voorkomend probleem is een defecte U2 chip.

Een U2 chip is in het kort uitgelegd een IC chip op het moederbord. De chip heet in verschillende iPhone modellen weer anders, maar wordt vaak aangeduid als U2 chip. In de apparaten met lightning aansluiting regelt de U2 chip de laadfunctie van de iPhone en de USB functionaliteit. Een groot probleem met deze chip is dat deze snel stuk kan gaan door het gebruik van niet gecertificeerde oplaadkabels en accessoires.

Er zijn vele verschillende goedkope en slechte kwaliteit lightning kabels en accessoires op de markt. Als je deze gebruikt voor het opladen kan het voorkomen dat de U2 chip op het moederbord kapot gaat. Ken je de lightning USB ventilatoren? Ook bij het gebruik van deze ventilatoren kan je telefoon stuk gaan. Gebruik dus altijd een gecertificeerd kabel of accessoire als je je iPhone gebruikt.

Wat zijn de symptomen van een defecte U2 chip? iPhone moederbord reparatie

Dit zijn de problemen welke je kunt ondervinden als de U2 chip niet goed werkt / defect is:

  • Je iPhone of iPad geeft aan dat deze aan het opladen is, maar in werkelijkheid stijgt de percentage van de batterij niet (fake charging)
  • Je iPhone of iPad is helemaal leeg en reageert niet aan de oplader
  • De batterij loopt erg snel leeg zonder een speciale app te hebben gebruikt
  • Op je scherm verschijnt de melding: “dit accessoire wordt niet ondersteund.”
  • Je kunt geen verbinding maken d.m.v. een USB verbinding met de computer

Naast bovengenoemde symptomen kan het ook voorkomen dat je nog meer problemen ondervind, bijvoorbeeld met het opladen van je apparaat. Zo kan het voorkomen dat je iPhone wel oplaadt wanneer deze volledig is uitgeschakeld, maar niet wanneer de iPhone aanstaat of in stand-by stand staat. Deze problemen zijn allemaal op te lossen door middel van een U2 chip reparatie.

Hoe testen wij een defecte U2 chip?

Tristar Tester U2 chipKom bij ons langs en wij controleren of het daadwerkelijk een defecte U2 chip betreft. Met de speciale Tristar tester kunnen wij binnen een paar minuten controleren of de U2 chip stuk is, zonder je telefoon open te maken. De Tristar tester meet de U2 chip door en kan meteen zien of deze stuk is.

Als de U2 chip stuk is, kunnen wij deze voor je maken en hoef je je telefoon geen weken te missen. Een U2 chip reparatie neemt ca. 1 – 2 werkdagen in beslag.

Wellicht ook interessant