×
9.6/10 (498 beoordelingen)

U2 chip problemen

Vervangen U2 chip bij problemen – oplaadproblemen

Een bekend probleem dat vaak voorkomt tijdens het opladen van de iPhone is het niet goed werken van de Tristar U2 chip. De oplossing ligt er vaak in het vervangen U2 chip. In het kort uitgelegd is dit een IC (chip) op het moederbord. Deze chip heet U2 chip of Tristar chip . De chip heet in de verschillende iPhone modellen weer anders, maar wordt vaak gewoon aangeduid met U2 chip. In de apparaten met lightning aansluiting regelt de U2 chip de laadfunctie van de iPhone en de USB-functionaliteit. Het grootste probleem met deze chip is dat deze kapot kan gaan bij het gebruik van niet-gecertificeerde kabels.

De reden hiervoor is niet te wijten aan een ontwerpfout van de iPhone. Er zijn veel goedkope en slechte kwaliteit opladers en lightning kabels in de handel. Als je deze gebruikt voor het opladen kan het voorkomen dat de U2 chip op het moederbord kapot gaat. Dit probleem treedt op bij de devices die een lightning poort hebben. Zoals de iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S, iPad 4, iPad air, iPad mini, etc.  Deze apparaten vereisen een nauwkeurig gereguleerd signaal. Gebruik dus altijd een gecertificeerd apparaat met een Apple licentie. MFI (Made for iPhone) oplaad kabels zijn speciaal voor de lightning apparaten van Apple. 

Problemen die voorkomen bij kapotte U2 chip

Dit zijn de verschillende zaken die voor kunnen komen als de Tristar U2 chip niet goed werkt:

  • de telefoon wordt warm/heet tijdens het opladen
  • de smartphone geeft aan dat deze aan het opladen is, maar het percentage batterij stijgt niet
  • de iPhone is leeg en reageert niet bij het aansluiten op het lichtnet
  • de batterij loopt snel leeg
  • de USB-verbinding met een computer is onregelmatig of is er niet
  • een gedeeltelijk opgeladen batterij wordt opgeladen; een lege batterij wordt niet opgeladen
  • op je scherm verschijnt “dit accessoire wordt niet ondersteund”.

Er kunnen ook nog enkele andere problemen zijn, zoals het opladen. De iPhone laadt wel op wanneer deze uitgeschakeld is, maar niet wanneer de iPhone aan staat. Deze problemen zijn eventueel oplosbaar bij het vervangen U2 chip.

Het repareren van de U2 chip is een hele uitdaging. De defecte chip moet vervangen worden. Dat is geen gemakkelijke klus. Het solderen is een enorm precisiewerkje. De U2 chip (iPhone 5), Tristar chip (vanaf iPhone 6) is een BGA oftewel een “Ball Grid Array”. IRepair4u is onder andere gespecialiseerd in het vervangen U2 chip. Door onze kennis, die we de afgelopen jaren hebben opgedaan met verschillende reparaties, kunnen we problemen met de U2 chip of Tristar chip prima diagnosticeren en een prijsopgave afgeven.

Het beste is om een reparatie van de U2 chip te vermijden. Dus zorg ervoor dat je altijd een gecertificeerde MFi oplaadkabel gebruikt of een autolader met een MFi licentie. Dat is altijd nog goedkoper dan het vervangen U2 chip of een nieuwe iPhone.

 

Wellicht ook interessant