×
9.6/10 (307 beoordelingen)

iPhone 7 audiochip

Naarmate de iPhone 7’s (inclusief de iPhone 7 Plus) wat ouder worden, beginnen er wat probleempjes op te treden. Nu de iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus alweer enkele jaartjes op de markt zijn, zijn er ondertussen ook wat kwaaltjes tevoorschijn gekomen. Een veel gehoord probleem van de iPhone 6 Plus/6S Plus is de iPhone touch disease. Een iPhone touch disease komt vaak voor als de telefoon een paar keer is gevallen en hierdoor een grijze balk op het scherm verschijnt. Met een nieuw scherm is dit probleem helaas niet op te lossen. Hiervoor dient de iPhone onder de microscoop te worden nagekeken.

Een van de bekende problemen van een iPhone 7 is een defecte audio chip. Hieronder tref je een aantal voorkomende symptomen aan welke kunnen zorgen voor een defecte iPhone 7 audiochip:

De symptomen van een defecte iPhone 7 audio chip:

iPhone 7 audio chip reparatie

  • Bellers kunnen jou niet horen
  • Tijdens een belletje werkt de luidspreker niet, de knop blijft grijs
  • Als je er een hoofdtelefoon in stopt wordt deze niet herkend en blijft het geluid door de luidsprekers afspelen
  • Als je video’s opneemt wordt er geen geluid opgenomen; zowel met de camera aan de achterzijde als de selfie-camera
  • Siri kan je niet verstaan
  • Spraakmemo’s via de dictafoon worden grijs weergegeven
  • Als je de telefoon een keer uitzet en daarna weer op start, duurt het erg lang voordat de telefoon weer doorstart

Dit zijn allemaal symptomen van hetzelfde onderliggende bord: een dunne metalen pad waaraan de audio chip is bevestigd, deze is gescheiden van de printplaat.

Hoe ontstaat een defecte iPhone 7 audio chip?

Een defecte audio chip iPhone 7 kan worden veroorzaakt doordat de telefoon een keer op de grond is gevallen of vaak in je broekzak zit. Als het ware ‘buigt’ jouw telefoon in je broekzak en kan het voorkomen dat de audio chip ‘los springt’ van het bord. reparatie iPhone 7 audio chip

De iPhone 7 audio ic zit gevestigd op het C12-pad. De C12-pad is een spot die de verbinding van de hoofdkloklijn met de audio-geïntegreerde circuit (IC) chip stuurt. Door bijvoorbeeld een val of als de iPhone 7 ‘buigt’ in je broekzak kan het voorkomen dat de chip los raakt en als het ware voor een gedeelte komt te zweven over het bord. Hierdoor maakt de chip geen goed contact meer en zorgt dit voor bovenstaande symptomen.

iPhone 7 audio chip defect afgeven of opsturen

IRepair4u kan een defecte audio chip van de iPhone 7 / iPhone 7 Plus voor jou verhelpen door middel van een iPhone 7 audio chip reparatie. Hierbij wordt de chip opnieuw gesoldeerd onder een microscoop of eventueel vervangen. De reparatietijd neemt ca. 2 werkdagen in beslag. Neem contact met ons op om een afspraak te maken!

Ben je niet in de mogelijkheid om bij ons langs te komen om de iPhone 7 af te geven? Uiteraard kun je de iPhone ook naar ons opsturen voor een reparatie audio chip iPhone 7. Klik op onderstaande button om jouw toestel naar ons op te sturen!Veelgestelde vragen


Staat jouw probleem hier niet bij?

Laat het ons weten, de kans is groot dat we je toch kunnen helpen!

Contact opnemen

Wat klanten over ons zeggen

9/10
"Mijn telefoon was (kort) in het water gevallen, na een nacht in de rijst, nog geen beeld. Door medewerker uit elkaar gehaald en geconstateerd dat het scherm kortsluiting bleek te maken..."
Henk Reusel , 08-02-2023
10/10
"Netjes gemaakt en een vriendelijke snelle service."
I. Lemans Reusel, 10-11-2022
8/10
"ik word snel geholpen ."
jacob van van den borne reusel, 10-11-2022
IRepair4u

Ambachtsweg 5F
5531 AC Bladel
Routebeschrijving