×
9.6/10 (414 beoordelingen)

Waterschade iPhone of smartphone

O nee, mijn iPhone is in de WC gevallen of hij is nat geweest, waterschade!! We kennen allemaal de reclame van Vodafone waar de iPhone in de wasmachine terecht komt, of de smartphone in de WC valt. Je denkt dan bij jezelf: zal mij niet gebeuren…. Telefoon in de wc gevallen

Je bent niet de eerste die zo dacht en dan toch zijn smartphone heeft laten vallen in het toilet. Als je de onderstaande dingen zo snel mogelijk doet, dan is de kans op reparatie en behoud van je foto’s en telefoonnummers het grootst. Je iPhone kan helaas niet zo goed tegen water. Mocht je iPhone nu toch nat zijn geweest, dan kun je dit vrij eenvoudig zien aan de waterschade indicators. Deze verkleuren dan rood, zodra je iPhone nat is geweest. Klik hier om te zien waar ze in jou iPhone zitten.

Bij Samsung gebruikt men een sticker met allemaal kleine kruisjes. Als deze verkleurt of wat vaag zijn, dan duidt dit ook op waterschade.

Samsung batterij waterschade indicatorenZet je toestel niet aan!

Het belangrijkste nadat je je iPhone uit het water hebt gevist, is om deze direct UIT TE ZETTEN. Ga nu niet proberen om te kijken of je iPhone nog aan gaat, want er zit zeker nog water binnen in je iPhone, waardoor er namelijk kortsluiting kan ontstaan aan het moederbord.

Het beste wat je nu kunt doen, is om je iPhone in een bak met ongekookte rijst te leggen. De ongekookte rijst is geen wondermiddel, maar trekt vocht aan.  Ook moet je niet proberen om je iPhone te drogen met een föhn, verwarming of magnetron, dit kan alleen maar meer schade veroorzaken. Mocht  je nu denken, na een uur zal ik nog eens kijken of hij aan gaat: Niet doen!! We begrijpen dat de verleiding groot is, maar laat je telefoon uit!!

Nu hoor je vaak mensen vertellen dat ze hem drie dagen in de ongekookte rijst hebben laten ligen en dat het toestel volledig droog is en gewoon nog werkt. Dit kan zijn, maar door oxidatie aan het moederbord is de kans zeer groot dat je smartphone alsnog stuk gaat.

Maak zo snel mogelijk (hoe sneller des te beter) een afspraak met IRepair4u in Bladel, zodat we je iPhone of smartphone van binnen kunnen schoonmaken. We halen je iPhone helemaal uit elkaar en gaan deze vervolgens onderdeel voor onderdeel schoonmaken. Op deze wijze is het aanwezige water uit het toestel.

Wellicht ook interessant