×
9.6/10 (498 beoordelingen)

10 handige iPhone tips en apps voor op vakantie!

Waarschijnlijk staat je iPhone bovenaan je inpaklijst voor iedere reis. In korte tijd heeft je telefoon zich ontwikkelt van een omslachtig apparaat om (duur) mee te bellen en te sms’en tot een onmisbare reisbuddy. Tenminste, als je weet hoe je jouw telefoon kunt voorbereiden zodat jij zorgeloos van je vakantie kunt genieten. Met deze 10 tips ga jij een heerlijk onbezorgde vakantie tegemoet!

Offline navigatie

Veel te grote uitvouwbare landkaarten die je nooit normaal kunt terugvouwen zijn verleden tijd. In plaats daarvan heb je handige navigatie-apps zoals HERE WeGo en Google Maps. Met apps als Triposo en Withlocals vind je de gaafste plekken om te bezoeken. Veel van deze apps kun je ook offline gebruiken omdat die werken via gps. Let er wel op dat je in sommige gevallen wel eerst thuis nog even een kaart moet downloaden. Ga je op vakantie veel reizen met de auto of fiets? Zorg dan voor een bijpassende houder voor je telefoon. Wel zo veilig!

Roaming in het buitenland

Wanneer je buiten de Europese Unie op reis gaat (wat dit jaar gelukkig weer kan!) moet je opletten dat je iPhone niet per ongeluk gebruikt maakt van je databundel. Om dat te voorkomen moet je ‘roaming’ beperken. Door gebruik te maken van vliegtuigmodus, wifi en offline apps kun je dit al aardig inperken. Goed om te weten: de apps die wij in dit artikel aanraden werken allemaal offline. Dat wil zeggen, wanneer je van tevoren data download kun je hem offline gebruiken.

Zet je toestel op vakantiemodus

Wil je minder met je telefoon bezig zijn, maar niet zoiets drastisch doen als je vliegtuigmodus activeren? Zet je telefoon dan op jouw eigen vakantiemodus! Zet bijvoorbeeld meldingen uit, zet hem op Niet Storen, of stel (wekelijkse of dagelijkse) limieten in voor je apps. Overigens is het bij Niet Storen mogelijk om oproepen van bepaalde mensen wel gewoon te krijgen. Zo hoef je thuis alsnog niets te missen. Niet Storen schakel je in (en uit) door de bovenkant van je scherm naar beneden te swipen en op de halve maan te klikken.

Nooit meer iets vergeten

Ben jij ook zo iemand die vaak al op het vliegveld bedenkt wat-‘ie thuis heeft gelaten wat éigenlijk mee had gemoeten op vakantie? De inpak-app PackPoint denkt met je mee! Kies jouw vakantiesoort en reisduur en vervolgens zal deze app een inpaklijst voor je opstellen.

Good food

Wat eten we vandaag? Restaurant-apps zoals TripAdvisor zijn ideaal om van tevoren te checken waar je lekker kunt eten, en of dat ene tentje waar je voor staat een aanrader is of juist niet. Wanneer je last hebt van allergieën of intoleranties download je Foodsciffer of Voedselintoleranties om je eten van tevoren te checken.

No hablo Español! Was sagen Sie? Je ne comprends pas!

Met handen en voeten kun je soms een heel eind komen om jezelf verstaanbaar te maken, maar een app die vertaalt wat je wilt zeggen, dat praat toch net even wat makkelijker. Ga dus nooit op reis zonder Google Translate of TripLingo! Als je handige woorden uit een bepaalde taal wilt leren heb je Taalgids nodig.

Chillen met jouw favorieten

Grote streamingdiensten zoals Netflix, Spotify en Disney+ stellen je in staat jouw favoriete muziek, films en series te downloaden voor offline gebruik. Erg handig als je geen internet hebt, of een trage verbinding. Hoef je ook op reis niets te missen! Wanneer je boeken leest of luistert op je iPhone, zorg ook dat je alvast downloadt wat je wilt lezen of luisteren.

Taxi!

Geen zin om te lopen? Bang dat je wordt afgezet door een lokale taxichauffeur? Met Uber heb je zo een goedkoop ritje gevonden en weet je van tevoren wat je ongeveer moet betalen.

Kosten terugrekenen

In Europa betaal je grotendeels in euro’s, maar daarbuiten kan het soms even omrekenen zijn wat iets kost. Geen zorgen – de gratis valuta-app XE doet het rekenwerk voor je. Download eerst de actuele koersen en je kunt ook zonder internetverbinding bekijken wat dat drankje dat je wilde bestellen daadwerkelijk kost.

Nooit zonder stroom

Om je telefoon te gebruiken op vakantie moet hij wel voldoende opgeladen zijn. Zeker navigatie-apps die continu je gps tracken kunnen aardig wat stroom slurpen. Wij raden aan om minimaal één powerbank mee te nemen, en liefst eentje waar je je telefoon minimaal twee keer volledig mee kunt opladen. Als je veel gaat reizen met een (huur)auto is een autolader erg handig. In sommige landen kan het ook zijn dat je een andere stekker nodig hebt.

Met al deze tips kan het eigenlijk niet meer misgaan met jouw vakantie – daarom wensen wij je heel veel plezier!

Wellicht ook interessant