×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Aparte verzekering voor smartphones vaak niet nodig

Wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft, zul je waarschijnlijk de gelegenheid krijgen om een extra verzekering voor smartphones af te sluiten. Deze verzekering heft als doel het dekken van je smartphone tegen diefstal, verlies en schade.

Deze smartphone verzekeringen zijn niet goedkoop. Op een premium model zoals een iPhone 5 ter waarde van 500 euro betaal je al snel zo’n 9 á 10 euro per maand. Maar schiet je daadwerkelijk iets op met zo’n verzekering?

Consumentenbond raadt afsluiten aparte smartphone verzekering af

Aparte verzekering voor smartphones vaak niet nodig

Volgens de Consumentenbond schiet je met het afsluiten van een verzekering voor je smartphone niet veel op. Zij hebben onderzoek gedaan naar 22 aanbieders van speciale smartphone verzekeringen waarbij het overgrote deel slecht uit de test kwam.

In veel gevallen bleek de verzekering niets uit te keren in de gevallen waarvoor de verzekering je eigenlijk zou moeten dekken. Denk hierbij aan diefstal en verlies. De voorwaarden van de verzekeringen zijn zo opgesteld dat je in veel gevallen naar je vergoeding kunt fluiten. Daarnaast wordt je smartphone al tegen dit soort zaken verzekerd wanneer je een kostbaarhedenverzekering, inboedelverzekering of reisverzekering hebt afgesloten.

Enige pluspunt verzekering is vergoeding voor technische mankementen

Als enige pluspunt noemt de Consumentenbond de vergoeding voor het geval je smartphone technische mankementen vertoond. In veel gevallen zal de verzekering niet een nieuw toestel vergoeden maar het vergoeden van een smartphone reparatie zal wel tot de mogelijkheden behoren.

De vraag is of je voor dit geld niet beter gewoon meteen je iPhone 5S of iPad Air naar een smartphone reparatiewinkel kunt brengen. Je betaalt namelijk voor de verzekering niet alleen 100 – 120 euro per jaar maar ook nog eens 20 – 25 euro eigen risico. Met het ter reparatie aanbieden van je toestel ben je in ieder geval de eerste keer goedkoper uit.

Wellicht ook interessant