×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Heeft de batterij van je telefoon geen energie meer?

Je kent het vast wel je haalt je telefoon net van de oplader en hij is alweer bijna leeg. Of zit je even rustig op TikTok en krijgt je telefoon het er helemaal warm van? Herinner je je de tijd nog dat je je telefoon maar één keer per dag op hoefde te laden? Dan is het waarschijnlijk tijd om je batterij te vervangen. In deze blog geven wij vijf signalen waaraan jij kunt merken dat de accu van je telefoon versleten is.

 1. De batterij is je telefoon ontgroeid

  Lijk het alsof je telefoon aangekomen is? Heeft ie een bol buikje of maakt ie een gezwollen indruk? Dan is het nodig om deze te vervangen. Vroege signalen van een gezwollen batterij zijn een wazig wit scherm of een scheiding tussen je scherm en de telefoonbehuizing.

 2. De telefoon valt spontaan uit

  Heb je ooit meegemaakt dat je telefoon uitviel, terwijl je er heilig van overtuigd was dat het batterijpercentage nog hoog genoeg was? Het kan dan zijn dat de accu opnieuw gekalibreerd moet worden. Dit doe je door de telefoon van 0% door te laden naar 100%. Als dit niet werkt is de batterij aan vervanging toe.

 3. De telefoon werkt alleen aan de oplader

  Soms werkt je telefoon alleen nog als ie aan de oplader ligt. Hij kan geen energie meer opslaan en vasthouden. Dan is er geen andere oplossing dan een nieuwe batterij. Of je moet het leuk vinden om met een héél lange verlengsnoer van huis te gaan. Maar dan is je telefoon geen ‘mobieltje’ meer, natuurlijk.

 4. De telefoon wordt heet

  Het is normaal dat je telefoon een beetje warm wordt als je ‘m gebruikt. Extreem warm of zelfs heet is nooit de bedoeling. Wel logisch als je ‘m pal in de zon laat liggen, dus doe dat liever niet. Heb je het idee dat je telefoon vaak oververhit is, dan zou een nieuwe batterij de oplossing kunnen zijn.

 5. De batterijcapaciteit komt niet boven de 80%

  Tot slot kent iPhone een simpel trucje om te kijken of de batterij van je telefoon aan vervanging toe is. Ga naar instelling, dan naar batterij en dan klik je op batterij conditie. Geeft de batterij 80% of minder aan? Dan raad Apple aan om er een nieuwe batterij in te zetten. Het kan ook zijn dat de batterijcapaciteit boven de 80% is en toch een melding geeft voor reparatie. Negeer deze melding niet en laat er een nieuwe batterij in zetten. Jouw iPhone weet zelf wat het beste voor hem is.


Laat de batterij van je telefoon vervangen als deze iets van bovengenoemde kenmerken vertoont. Zo gaat je telefoon langer mee en het vervangen van een batterij is natuurlijk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

 

Wellicht ook interessant