×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Bellen via iPad in- of uitschakelen

Krijg je telefoongesprekken zowel op jouw iPhone als iPad of een iMac binnen en wil je ze alleen op jouw iPhone ontvangen? Lees onderstaande hoe je bellen via iPad in- en uitschakelen gemakkelijk kunt instellen.

Hoe werkt doorsturen telefoongesprekken iPhone, iPad en/of iMacBellen via iPad

Continuïteit is een overkoepelende naam voor allerlei handige functies, waardoor je iPhone, iPad, iMac en Apple Watch nauw met elkaar samen werken. Dit brengt de functies zoals bellen via iPad en iMac met zich mee. Of een sms’je ontvangen via jouw iPad.

Indien je meerdere Apple apparaten beschikt heb je het waarschijnlijk vast wel eens meegemaakt. Je krijgt een telefoontje en deze gaat ook over op jouw iPad of iMac. Handig als je achter de iMac zit en jouw iPhone even niet in de buurt ligt, maar kan ook voor de nodige frustratie zorgen. Als de iPad bijvoorbeeld ook door jouw kinderen wordt gebruikt is het niet fijn als zij jouw telefoontje beantwoorden ;-).

Het doorsturen van gesprekken is standaard actief en zorgt ervoor dat alle telefoongesprekken automatisch worden doorgestuurd naar jouw iPad en/of iMac. Een voorwaarde is wel dat de apparaten bij elkaar in de buurt moeten zijn, aan hetzelfde Apple ID zijn gekoppeld en verbonden zijn met hetzelfde Wifi netwerk.

Bellen via iPad in- en uitschakelen

Open op jouw iPhone Instellingen – Telefoon – bij het kopje gesprekken Bel via andere apparaten. Nu kun je ervoor kiezen met de bovenste schakelaar dat alle telefoongesprekken alleen op jouw iPhone binnenkomen. Let op: kies je ervoor om de schakelaar volledig ‘uit te schakelen’ dan kun je vanaf alle apparaten (m.u.v. jouw iPhone) geen gesprekken meer starten.

Naast het volledig uitschakelen (zoals via bovenstaande stappen) heb je ook de mogelijkheid om dit per Apple apparaat te beheren. Gebruik je bijvoorbeeld een iPad alleen voor zakelijke doeleinden, dan kun je bijvoorbeeld hier de schakelaar wel aan laten staan.

Met het kopje sta bellen toe kun je bepaalde Apple apparaten uitschakelen waar gesprekken niet op binnen komen (bijv. een iPad die jouw zoon of dochter gebruikt).

Wellicht ook interessant