×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Coronaproof tijdschriften lezen bij Kapperzzz

Bij kapsalon Kapperzzz van Afra van Brakel lezen klanten tegenwoordig hun tijdschriften digitaal op iPads van IRepair4u! In deze coronatijd moesten de traditionele papieren tijdschriften de deur uit omdat die niet te desinfecteren zijn. Omdat helemáál geen leesmap niet de oplossing was schakelde Afra de hulp in van IRepair4u. “Mensen hebben toch graag hun boekje tijdens de knipbeurt.” 

Leesmap weg, maar dan? 

Na 7 weken gedwongen dicht stonden Afra en haar team te popelen om op 11 mei weer open te mogen. Uiteraard wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo moest de welbekende fysieke leesmap plaatsmaken. “We mochten het officieel nog wel gebruiken, maar dan moesten we een tijdschrift na iedere klant ontsmetten”, zegt Afra. “Dat gaat natuurlijk niet werken met papier. Dus ging de leesmap de deur uit.” 

Toch bleek het tijdschrift een wezenlijk onderdeel van het kappersbezoek van menig klant. “We hoorden van steeds meer klanten dat ze het toch wel misten”, gaat Afra verder. “Toen ben ik gaan zoeken naar iets anders.” 

Service in de buurt 

De oplossing was simpel: gebruik maken van iPads. Die zijn immers makkelijk te desinfecteren. Afra schakelde IRepair4u in. “Zeker nu koop ik liever lokaal dan online bij grote ketens”, zegt ze. “Ik vind service en bereikbaarheid erg belangrijk. Daarom nam ik contact op met Jan van IRepair4u, die me twee pre-owned devices, die helemaal nagelopen zijn door hem, adviseerde. Deze waren snel geleverd en werden operationeel in onze kapsalon.” 

“Bij IRepair4u is het echt what you see is what you get”, vindt Afra. “Geen gedoe, geen poespas; Jan en zijn team werken snel en eerlijk. Als er iets mis is met mijn telefoon of mijn Apple Watch, dan vertrouw ik op zijn oordeel. Als ik een probleem heb – zoals een kapot scherm of een versleten accu –bel ik op en dan weet ik direct wanneer ik terecht kan en wat het me gaat kosten. Jan zadelt me niet op met onnodige kosten; toen ik aanklopte voor de reparatie van mijn gebroken Apple Watch-scherm zei hij dat die kosten niet in verhouding stonden met het aanschaffen van een nieuwe.” 

Optimaal leesgemak 

Gelukkig zijn bij Kapperzzz de iPads met digitale leesmap goed in de smaak gevallen. “Het scheelt me ook echt in de kosten”, rekent Afra voor. “De leesmap kostte me op jaarbasis al snel € 500 terwijl een digitaal abonnement in de app een tientje per maand kost. Maar het mooiste vind ik de reacties die ik van onze klanten krijg. Zo was een oudere dame aanvankelijk erg sceptisch. ‘Ik ga toch niet op een iPad lezen!’, zei ze. Ze had nog nooit een iPad vastgehad. Toen ze eenmaal begon te lezen was ze snel overstag. Ze zat heel enthousiast te swipen! Zo enthousiast zelfs dat ze het thuis aan haar man ging vertellen. ‘Ik wil ook een iPad!’”  

Bedankt voor jouw verhaal Afra! We zien deze mevrouw wel bij ons verschijnen, toch? 

Wellicht ook interessant