×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Dag van de Ondernemer: Jan vertelt

Het is vandaag vrijdag 20 november, de derde vrijdag van november, een dag die door MKB-Nederland is uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer. Daarom zetten wij vandaag onze chef Jan Reijnders in het zonnetje. Hij vertelt graag over hoe hij ondernemer werd en hoe IRepair4u ontstaan is. “Als je iets gaat doen omdat je overtuigd bent dat je het beter of sneller kunt doen, dan ben je ondernemer.”

Neusje voor techniek en service

“Ik heb op diverse opleidingen gezeten voordat ik op mijn plek was”, zegt Jan. “Dat was de mbo-opleiding tot verkoopmedewerker personenauto’s in Utrecht. Ik heb van kinds af aan altijd een fascinatie gehad voor de autosport; daar wilde ik ‘iets mee doen’. Wat ik tijdens mijn opleiding leerde was niet alleen commercieel maar ook een stukje techniek. Dat heeft me ook altijd aangesproken.”

Na vijf jaar te hebben gewerkt als Ford-verkoper maakte Jan de overstap naar een BMW-dealer. “Toen heb ik veel geleerd over klanttevredenheid”, gaat hij verder. “Een stukje serviceverlening hoort bij een premium product zoals een BMW.” Ondertussen was Jan in de avonduurtjes begonnen met het openschroeven van iPhones – om ‘onder de motorkap’ te neuzen, maar ook voor reparaties van de toestellen van vrienden en bekenden. Het bleef niet alleen bij de avonduren: IRepair4u was geboren.

Premium service voor een premium product

Vroeger wilde Jan nog wel eens naar Parijs gaan om daar met zijn spaargeld de nieuwste iPhones in te kopen. Toen hij ontdekte dat iPhones uit China kwamen is hij ook een paar keer in het vliegtuig gestapt. Daar heeft hij zijn contacten opgedaan voor de inkoop van gecertificeerde onderdelen. Na ook nog even een webshop te hebben gehad in onderdelen ligt Jans focus nu volledig bij IRepair4u.

“iPhones waren een goede match voor mij”, legt Jan uit. “Ik vond het mooi om uit te vogelen hoe alles technisch in elkaar zat, maar ik vond het ook fijn om mensen de service te bieden die ze wilden maar niet altijd kregen bij grote ketens. Lange wachttijden, slechte communicatie en geen of slechte afspraken vind ik niet passen bij een premium merk zoals iPhone. Tegenwoordig kun je je toestel eigenlijk niet meer missen. Toch zag je daar maar weinig van terug als je een probleem had. Ik denk dat ik daardoor ondernemer ben geworden: ik zag er een business case in en ben voor mezelf begonnen.”

In het teken van kwaliteit

“Mijn gevoel voor klanttevredenheid heb ik meegenomen naar IRepair4u”, zegt Jan tot slot. “Wat wil een klant als hij bij ons komt en wat verwacht hij? Ik vind dat de klant altijd voorop moet staan bij een onderneming: het verlenen van service en het waarborgen van kwaliteit. Ik ben er ook van overtuigd dat uitmuntende service makkelijker is dan altijd de goedkoopste willen zijn. Prijsvechten gaat ten koste van kwaliteit. Service staat in het teken ván kwaliteit.”

Wellicht ook interessant