×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Een iPad Pro reparatie is niet eenvoudig

Als je een beetje handig bent, kun je een aantal reparaties aan je smartphone of tablet zelf uitvoeren. Dit geldt minder wanneer het een iPad Pro is die je wil repareren. Het repareren van een iPad Pro is lastiger dan het repareren van andere tablets, in dit blog bericht leggen we je uit waarom.

iPad Pro reparatieLosse onderdelen zijn moeilijk te vervangen

De meeste onderdelen van de iPad Pro zijn in de iPad gesoldeerd. Gesoldeerde onderdelen losmaken en onderdelen solderen vraagt een speciale vaardigheid van de reparateur. Het is een stuk moeilijker dan het losmaken en vastzetten van onderdelen met behulp van schroefjes.

Andere onderdelen van de iPad Pro zijn erg goed vastgelijmd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de accu van de iPad Pro. Dit maakt het eveneens lastiger om onderdelen van de iPad Pro los te maken.

Een centraal gelegen moederbord en display bekabeling

Het moederbord en de kabels van het display bevinden zich, in tegenstelling tot eerdere tablets,  in het midden van de iPad Pro. Hierdoor kost het de reparateurs meer moeite om het moederbord en de bekabeling te bereiken. Het risico op schade aan andere onderdelen van de iPad Pro is daarbij ook groter.

Een gevoelig iPad Pro beeldscherm

De iPad Pro bestaat, in vergelijking met andere tablets, uit verschillende grote onderdelen. Denk daarbij aan de smart connector die je nodig hebt om een extern toetsenbord aan te sluiten op je iPad Pro. De smart connector van de iPad Pro bestaat niet uit losse onderdelen maar vormt één geheel. iPad Pro reparatie

Het glazen scherm en het LCD vormen bij de iPad Pro ook één geheel. Wanneer het glazen beeldscherm of het LCD kapot is moeten beide onderdelen vervangen worden. De combinatie van het glazen scherm en het LCD maakt dit onderdeel bovendien een stuk gevoeliger voor schade. Wanneer je dit onderdeel moet verwijderen om bij andere onderdelen van de iPad Pro te komen loop je een groter risico dat dit onderdeel schade oploopt.

Een iPad Pro reparatie door IRepair4u

Door de moeilijkheden die gepaard gaan met de reparaties aan een iPad Pro adviseren we je om een iPad Pro reparatie niet zelf uit te voeren maar door een reparateur van IRepair4u. De reparateurs van IRepair4u hebben een ruime ervaring met het uitvoeren van de moeilijke reparaties aan de iPad Pro. Zij beschikken bovendien over de juiste materialen om een reparatie van je iPad Pro goed uit te voeren.

IRepair4u kan een iPad Pro reparatie zes dagen in de week voor je uitvoeren. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of kom bij ons langs aan de Ambachtsweg 5F in Bladel. Ons bezoekadres in Bladel is goed bereikbaar voor mensen uit de Kempen en voor Belgische klanten. Maak snel een afspraak!

Wellicht ook interessant