×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Ga je op vakantie? Doe bij ons de smartphone check!

Als je op vakantie gaat, voor een langere tijd gaat backpacken of een tijdje op reis gaat voor het werk, is het wel zo fijn als je smartphone altijd blijft werken. Merk je de laatste dat de batterij van je smartphone sneller leeg loopt? Of ervaar je andere problemen met je smartphone? Laat je smartphone door ons controleren, zodat je niet voor een onverwacht probleem komt te staan! Door middel van onze smartphone check kun je met een gerust gevoel op reis.

Problemen met batterijBatterij capaciteit iPhone

Een probleem met een batterij of het niet goed opladen is vaak snel verholpen. Zo kun je bij een iPhone zelf een smartphone check uitvoeren voor het controleren van de batterij capaciteit.

De batterij capaciteit van je iPhone kun je vinden via Instellingen – Batterij – Batterij conditie. Hierbij wordt het percentage van jouw iPhone batterij weergegeven. Is het batterij percentage onder de 80% of krijg je de melding in beeld; ‘Kan piekprestaties op dit moment niet ondersteunen’, dan kun je ervan uit gaan dat de batterij versleten is. Wil je graag de batterij laten vervangen van jouw iPhone? Geen enkel probleem, IRepair4u Bladel plaatst vakkundig en snel (vaak binnen 30 minuten) een nieuwe accu in jouw iPhone!

Een snel leeg lopende batterij hoeft niet perse een defecte batterij te betekenen, dit kan verschillende oorzaken hebben. Heb je continue je locatievoorzieningen aanstaan? Maken alle apps op jouw iPhone gebruik van locatievoorzieningen? Dit kun je controleren via Instellingen – Privacy – Locatievoorzieningen. Staan de locatievoorzieningen bij alle apps op ‘Sta altijd toe’? Dit zorgt ervoor dat de batterij extra energie verbruikt omdat jouw iPhone continue opzoek is naar een zendmast. Tip: zet de apps welke je bijna niet gebruikt of welke jouw locatie niet hoeven te weten op “Nooit”. Apps zoals Facebook en een navigatie app kun je zetten “Sta toe bij gebruik”. Zo kun je alsnog de apps gebruiken, maar blijft je iPhone niet continue zoeken.

Oplaad problemen smartphone

Zijn de bovenstaande voorbeelden niet van jou voor toepassing, maar is de batterij alsnog snel leeg? Kom bij ons langs en wij kunnen de batterij van jouw iPhone doormeten, dé smartphone check!

Naast batterij problemen, is een veel gehoord probleem: “Ik kan mijn smartphone niet opladen”. Het niet kunnen opladen van je smartphone kan vele verschillende oorzaken hebben. Er kan stof in het laadpoortje zitten, waardoor je de oplaadkabel niet goed in het laadpoortje kunt stoppen. Stof kan gemakkelijk in het laadpoort komen, stop je vaak jouw smartphone in je broekzak? De pluisjes in je broekzak kunnen zich in het laadpoortje ophopen waardoor het na verloop van tijd niet meer mogelijk is om je telefoon op te laden. Je kunt de stofjes er zelf uit halen: Let op: gebruik geen (hoge druk) lucht of een paperclip. Maak liever gebruik van een hele dunne houten tandenstoker. Maar let op: bij het schoonmaken van een iPhone met lightning aansluiting. Als je net verkeerd ‘prikt’ in het laadpoortje, kun je koorsluiting veroorzaken. Vertrouw je het toch niet helemaal, kom bij ons langs en wij maken het laadpoortje voor je schoon!

Touchscreen werkt niet goed / geen beeld

Samsung AMOLED scherm stukIs jouw telefoon gevallen? In de meeste gevallen kun je je toestel zonder schade weer gebruiken. Maar heeft het noodlot toegeslagen en is het scherm alsnog stuk? Geen nood, IRepair4u maakt een kapot scherm razendsnel voor je!

Bij enkele gevallen kan het voorkomen het glas nog heel is, maar je geen beeld meer krijgt op de telefoon. Hierbij is het LCD (AMOLED) scherm gescheurd/gebarsten waardoor het scherm niet meer oplicht. Een AMOLED scherm hoeft maar een scheurtje te bevatten welke je met het blote oog bijna niet kunt zien en het scherm blijft al zwart. Naast een zwart scherm kan het ook voorkomen, dat je als het ware zwarte inktvlekken in beeld krijgt en hierdoor de kleuren van het scherm langzaam vervagen naar zwart. Hierbij is het AMOLED stuk en kan dit worden opgelost door middel van een scherm reparatie. Een defect AMOLED scherm komt veelal voor bij Samsung smartphones.

Bij een niet juist werkend touchscreen is het belangrijk om na te gaan wanneer het probleem is begonnen. In sommige gevallen reageert de touch niet goed bij een aantal apps. Verwijder die apps van je telefoon en controleer of het probleem hierbij is opgelost. Wellicht dat je telefoon overbelast is geraakt en nu weer naar behoren werkt. Controleer (indien mogelijk) of je jouw telefoon kunt updaten naar een nieuwe software versie.

Is het probleem van een niet werkend touchscreen, een slechte batterij of oplaad problemen met bovenstaande tips niet opgelost, kom langs bij IRepair4u. Wij voeren een smartphone check uit en controleren jouw smartphone op het probleem en hierbij kunnen wij jou een goed advies geven. Er bestaat een mogelijkheid dat er een component is beschadigd en deze gerepareerd/vervangen dient te worden.

Wellicht ook interessant