×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Haal alles uit jouw iPhone camera tijdens de vakantie!

Door het Corona virus is wellicht jouw vakantie uitgesteld of zelfs geannuleerd, dit is natuurlijk erg balen! Maar waarschijnlijk heb je al een nieuwe vakantie in het verschiet, in Nederland, of misschien naar België of Duitsland. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel de mooiste foto’s en video’s maken en na thuiskomst aan al je vrienden en familie laten zien. Een groot voordeel van de laatste nieuwe iPhone’s (iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 Pro etc.) is de portret stand welke je kunt activeren. Hierdoor kun je mooie foto’s maken met een voorwerp op de voorgrond en een wazige achtergrond. Door het gebruik van de twee camera’s van je iPhone XS zorgt de ene camera ervoor dat het voorwerp op de voorgrond goed wordt afgesteld en de andere camera zorgt ervoor dat de achtergrond wazig wordt ingesteld. Elke camera maakt een foto en voegt ze samen tot een foto.

De beste vakantiefoto tips!

Om tijdens je vakantie de mooiste foto’s en video’s te maken heb je verschillende trucjes die je kunt uitvoeren op je iPhone.

Gebruik de handige snel functie van de camera Camera iPhone razendsnel openen

Bij het maken van een foto of een video kun je veelal het moment voorbereiden, maar het komt ook vaak voor dat je een paar seconden de tijd hebt om het plaatje te schieten. In dit soort gevallen heeft Apple gelukkig hier wat op bedacht. Op het vergrendel scherm van de iPhone zit standaard een knop waarmee je direct naar de camera kunt gaan.

Bij een o.a. een iPhone XS en iPhone 11 Pro activeer je dit door het camera icoontje op het vergrendelingsscherm stevig in te drukken door middel van de 3D touch. Wil je na het maken van de foto’s en video’s je plaatjes bekijken, dan zul je alsnog moeten inloggen met je Face ID of touch ID.

De wat ‘oudere’ toestellen zoals een iPhone 7 en iPhone 8 activeer je het camera icoontje door op het vergrendel scherm van rechts naar links te swipen.

Maak de mooiste foto’s & video’s tijdens de vakantie met deze handige tips

Na thuiskomst van je fijne vakantie is het erg fijn als je alle super mooie foto’s en filmpjes hebt gemaakt om te terug te kunnen kijken. Check hieronder een aantal fijne foto en video tips om alles uit je iPhone camera te halen!

Zo kun je door middel van de panorama stand op je iPhone een super toffe foto maken waar je zelfs twee keer opstaat! Check hier ->

Of maak de tofste foto’s van gebouwen door het gebruik van 2 smartphones! Met de ene telefoon maak je de foto en de andere smartphone leg je plat tegen de telefoon. Hierdoor creëer je een super gaaf effect en zie je een gebouw op z’n kop in spiegelbeeld! Check hier ->

Of maak een slowmotion filmpje bij bijvoorbeeld een groot veld bloemen. Houd je telefoon ondersteboven en ga voor dit gave effect -> 

Op het strand kun je ook hele gave foto’s maken! Maak gebruik van de plassen zeewater in het zand om gave effecten te creëren of graaf een gat in het zand om bijv. een vuurtoren of strandtent uit te vergroten. Let op: houd hierbij je telefoon onderste boven voor het maken van de foto’s!

Altijd willen weten wat de ‘Live’ functie nu inhoud bij het maken van een foto? Met de Live functie maak een bewegende foto, vergelijkbaar met een .GIF bestandje. Apple benadrukt dat het hier niet echt om een filmpje gaat, maar een collectie van foto’s die in een hoog tempo achter elkaar gemaakt zijn. Vergelijkbaar met een BURST-foto, waarmee je tien foto’s schiet binnen een paar seconden.

Probeer een Live foto nu zelf! Neem een object wat beweegt, bijvoorbeeld een draaimolen of een reuzenrad zet de Live functie nu aan op je camera en maak een foto.

Wellicht ook interessant