×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Handige iPhone weetjes

Jij als actieve social media gebruiker zit vaak op je telefoon het laatste nieuws te checken op je smartphone of tablet. Wist je dat je stiekem veel vaker op je smartphone kijkt dan je denkt? Het dagelijkse gemiddelde in Nederland zit op 2 uur en 15 minuten! 2 uur en 15 minuten is niet zo heel gek, we gebruiken de smartphone de gehele dag door. Vele gebruiken de smartphone op de wc, als je wakker wordt check je vaak snel even je social media of je zoekt online naar een recept voordat je boodschappen gaat doen. Lees hieronder alle handige iPhone weetjes.

Je kunt (bijna) niet meer zonder iPhone

Je doet bijna alles met je smartphone; het laatste nieuws checken, contact houden met je vrienden en familie, gebruiken als navigatie of de laatste files checken. Doordat de smartphone zo in ons dagelijks leven is ‘ingebouwd’ kunnen wij eigenlijk niet meer zonder. Echter kan de smartphone voor veel mensen een stoorzender zijn. Ga je lekker uit eten met een groep vrienden, vaak zit de helft van je vriendengroep op zijn / haar telefoon tussen de gerechten door. Om aan de sleur van je smartphone te ontkomen kun je je smartphone bannen uit je slaapkamer. Of schakel notificaties uit zodat je niet continue gemotiveerd wordt om je op telefoon te kijken.

iPhone opladen iOS 13Maar wist jij dit al van je iPhone? iPhone weetjes

 • Krijg je een belangrijk telefoontje binnen, maar kun je ‘m niet op geluid zetten? Je kunt het lampje (flitser) aan de achterkant laten flitsen zodat je weet wanneer je een belletje of appje binnen krijgt. Je kunt dit instellen via Instellingen – Toegankelijkheid – Audio/visueel – Vinkje ledflits bij melding
 • Gaat de batterij van je iPhone niet meer zo lang mee als eerst? Moet je je batterij minimaal 2 keer per dag opladen? Je kunt bij Instellingen – Batterij –Batterij conditie controleren hoeveel capaciteit je batterij nog heeft. In de loop der tijd en het gebruik van je iPhone slijt de batterij
  Geeft de batterij een capaciteit van 80% of lager, dan gaat de batterij inhouden. Zo kan het zijn dat de piekprestaties niet meer worden ondersteund en je telefoon uit kan vallen of sneller leeg loopt. Geen zorgen, wij vervangen de batterij in een mum van tijd voor je!
 • De rode (RED) versies van de iPhones (7 en 7 Plus, 8 en 8 Plus, iPhone XR en iPhone 11) speciaal zijn ontworpen voor de steun aan het Wereldfonds voor o.a. medicijnen voor hiv
 • Tijdens een vakantie een liefde aan de haak geslagen? Maar spreek je niet vloeiend Italiaans? Siri vertaalt in een handomdraai Engels (waar je vermoedelijk wel vloeiend sprekend in bent ;-)) naar het Italiaans en spreekt het ook nog eens voor je uit
 • Voeg een medisch ID toe aan je iPhone. Waarom zou je dat doen? Zo kunnen hulpdiensten of omstanders in geval van nood in het toegangsscherm ‘Noodgeval’ en ‘Medische ID’ aan klikken. Zo kunnen ze makkelijk bij levensreddende informatie, zonder dat ze een toegangscode nodig hebben
 • Stel Applimieten in. Spelen de kids elke dag op de iPad, dan is het aan te raden om ouderlijk toezicht in te schakelen. Dit kun je doen door te bepalen welke apps en functies je kids mogen gebruiken en voor hoelang
 • Met de Kaarten app kun je gemakkelijk plattegronden van meer dan 30 vliegvelden terugvinden. Zo hoef je nooit meer op zoek naar een Starbucks. O.a. JFK New York, Heathrow en Schiphol staan op het lijstje.

Tips om je iPhone verslaving aan te pakkenApps geforceerd afsluiten iPhone

Het is erg verleidelijk om verschillende keren per uur op je smartphone te kijken. Tegenwoordig kunnen wij eigenlijk niet zonder mee. Je zou het niet denken, maar gemiddeld bekijk je je telefoon minimaal honderden keren per week. Voornamelijk social media zorgt voor dit hoge aantal. Wil je niet meer de smartphone verslaafde van de familie zijn en in ‘iPhone rehab’ gaan? Wij hebben een aantal tips voor je.

 • Stel schermtijd in op je iPhone. Je kunt per dag controleren hoeveel je op je iPhone zit en welke apps je het meest gebruikt. Je krijgt dan per week (op maandag) een melding op je scherm hoelang je op je telefoon hebt gezeten de afgelopen week. Zo maak je jezelf bewust hoelang je je iPhone gebruikt op een dag.
 • Naast de schermtijd is het ook mogelijk om Applimieten in te schakelen. Zijn er apps waar je dagelijks uren gebruikt? Je kunt sinds iOS 12 Applimieten in schakelen. Als de gekozen tijd is verstreken kun je aangeven of je door wilt gaan of bewust wilt stoppen. Dit kun je instellen via Instellingen – Schermtijd – Applimieten.
 • Schakel meldingen van apps uit. Krijg je de gehele dag door meldingen van Facebook, Instagram of Whatsapp binnen? Dan is het erg verleidelijk om meteen te kijken wie jou heeft getagd op Facebook of Instagram of een appje heeft gestuurd. Door meldingen uit te schakelen wordt je niet continue getriggerd om op je scherm te kijken.

Mocht je problemen hebben met je iPhone; is het scherm stuk, is de batterij capaciteit niet meer zoals voorheen? Wij vervangen het scherm van jouw iPhone of plaatsen een nieuwe batterij in een mum van tijd voor je! Neem hier contact met ons op!

Wellicht ook interessant