×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Handige tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Weinig dingen zijn zeker in het leven: dat je belasting moet betalen, dat de zon iedere dag opkomt en ondergaat, en dat er batterijproblemen zijn wanneer Apple nieuwe software uitbrengt voor de iPhone. Zo was het bij iOS14 ook weer raak; gebruikers klaagden dat hun batterij ineens een stuk sneller leeg was. Gelukkig zijn er allerlei tips om je batterijgebruik omlaag te brengen zodat je telefoon langer meegaat!

Beter batterijgebruik

Dat een nieuw besturingssysteem gepaard gaat met batterij-issues is op zich niet zo gek; er worden allerlei nieuwe features geïntroduceerd die simpelweg nog niet geoptimaliseerd zijn voor efficiënt batterijgebruik. De meeste van deze problemen lossen zich vanzelf op na nieuwe updates, maar die kunnen even op zich laten wachten – en dat duurt lang als jouw iPhone ineens het eind van de dag niet haalt zonder bij te laden. Wat kun je doen om dat tegen te gaan?

Beperk achtergrondactiviteit

Jouw iPhone wil graag allerlei taken uitvoeren zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Super handig, maar ook super slurpend voor jouw batterij. Zo kun je via ‘Instellingen > Batterij’ zien welke apps het meeste van jouw batterij gebruik maken. Vervolgens kun je via ‘Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond’ aangeven welke apps op de achtergrond nieuwe data mogen laden. Hoe vaak moet jouw mail-app nieuwe berichten ophalen? En voor welke apps is het van toegevoegde waarde dat ze pushnotificaties sturen?

Ook locatievoorzieningen zijn een notoire batterijvreter. Ga naar ‘Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen’ om deze gegevens in te zien. Je kunt met één druk op de knop alle locatievoorzieningen uitzetten, maar je kunt dat ook per app bepalen.

Bescherm je scherm

Het beeldscherm van je iPhone is indirect een grootverbruiker van energie. Hoe feller je scherm, hoe sneller je batterij leeg gaat. Via Instellingen > Beeldscherm en helderheid kun je een paar handigheidjes toepassen. Bijvoorbeeld de donkere modus, waardoor pixels vaker ‘niets’ hoeven doen. Ook een zwarte schermachtergrond en een verminderde helderheid maken jouw scherm een stuk energiezuiniger. Kies je toch voor een afbeelding als achtergrond? Zet dan het ‘Perspectiefeffect’ uit.

Andere tips

  • Schakel AirDrop uit;
  • Schakel Siri uit;
  • Schakel Bluetooth uit;
  • Schakel de Energiebesparingsmodus in als je batterijpercentage kritiek wordt;
  • Schakel wifi uit wanneer je (langdurig) buiten bereik van een netwerk bent;
  • Schakel mobiele data uit voor apps die buitenshuis geen internettoegang nodig hebben.

Sommige van deze tips zouden je bekend voor kunnen komen. Dat komt omdat we hier onlangs een video van geplaatst hebben op onze social media-kanalen. Wil je dus als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste Apple tips & tricks? Volg dan IRepair4u op Instagram en Facebook.

Wellicht ook interessant