×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Help! Mijn iPhone/iPad is stuk gegaan. Is dit verzekerd?

Help! Mijn iPhone/iPad is stuk gegaan. Is dit verzekerd? Tegenwoordig heeft bijna iedereen in Nederland een smartphone en de meeste Nederlanders zijn inmiddels ook in het bezit van een tablet. Omdat je steeds meer met deze apparaten kunt, is het ook steeds moeilijker om afstand van ze te nemen. Helaas houdt dit ook in dat de kans op schade aan één van deze apparaten groter wordt.

In het geval van een premium smartphone als een iPhone of een premium tablet als de iPad kan het echter prijzig worden om zomaar een nieuw apparaat aan te schaffen. Een uitstekend alternatief is om jouw iPhone of iPad dan ter reparatie aan te bieden. Maar wist je ook dat het mogelijk is dat de reparatie kosten onder jouw verzekering vallen?

Is mijn iPhone of iPad verzekerd?Vergoeding kosten repareren iPhone of iPad verschillend per verzekering

Of je de kosten voor het repareren van je iPhone of iPad kunt declareren bij de verzekering is afhankelijk van wat voor soort verzekering je hebt afgesloten en bij welke verzekeraar je zit. Sommige verzekeringen dekken de volledige kosten van het repareren van je iPhone of iPad terwijl andere verzekeringen slechts gedeeltelijk of helemaal niets dekken. Daarnaast speelt ook de aard van de schade een grote rol of je schade wel of niet wordt verzekerd.

In het geval dat je thuis zelf schade toebrengt aan je iPhone of iPad door middel van een ongeluk, kunnen we in ieder geval verklappen dat de standaard inboedelverzekering dit niet altijd gaat dekken. In de meeste gevallen wordt schade aan elektronica in eigen huis door eigen schuld enkel in het geval van een all-risk verzekering gedekt.

Neem je je iPad of iPhone mee op reis en raakt het apparaat op reis beschadigd? Dan is het de moeite waard om te kijken of jouw reisverzekering de schade gedeeltelijk of geheel verzekerd. Omdat iedere reisverzekering weer andere voorwaarden heeft, zul je de voorwaarden van jouw verzekering door moeten nemen.

Hoe kun je je reparatie van je iPhone of iPad indien bij je verzekering?

Hoogstwaarschijnlijk zal slechts een deel van de schade gedekt worden. Dit houdt in dat je niet een nieuwe iPhone of iPad met de vergoeding kunt aanschaffen maar waarschijnlijk worden de kosten voor het repareren van je iPhone of iPad wel gedekt. Hoe kun je deze kosten melden bij je verzekering?

Allereerst is het belangrijk om de schade te melden bij je verzekering. Neem contact op met je persoonlijke adviseur of tussenpersoon. We raden aan om dit zo snel mogelijk door te geven. Als je besluit om je iPhone of iPad door ons te laten repareren, dan zul je altijd een officiële factuur ontvangen die je aan je verzekering kunt aanbieden.

Neem hier contact met ons op om een afspraak te maken voor het repareren van jouw iPhone of iPad.

Wellicht ook interessant