×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Het cruciale belang van het gebruik van originele onderdelen bij een reparatie

Tegenwoordig kunnen we geen dag zonder telefoon, dat ding zit vastgeplakt aan onze oren en we swipen ons helemaal suf. Zowel voor werk als privé is de telefoon onmisbaar. Alles staat erin: je contacten, je geschiedenis, je herinneringen, je ontspanning, je léven. Het is dan ook niet gek dat wanneer je telefoon kapot gaat je in paniek bent en deze zo snel en vakkundig mogelijk gemaakt wil hebben. Bij de reparatie is het verleidelijk om te bezuinigen en te kiezen voor goedkope, niet-originele alternatieven. Wij leggen je graag uit waarom het cruciaal is om tóch te kiezen voor de vaak duurdere originele onderdelen.

Een van de belangrijkste redenen is de garantie op kwaliteit. Originele onderdelen zijn speciaal ontworpen vervaardigd door het desbetreffende merk. Hierdoor sluiten ze perfect aan op de technische specificaties en kwaliteitsstandaarden van je telefoon. Het gebruik van niet-originele onderdelen kunnen de prestaties van je telefoon beïnvloeden en zelfs leiden tot schade op de lange termijn.

Daarnaast is de duurzaamheid van originele onderdelen een stuk hoger dan van niet-originele onderdelen. Fabrikanten ontwikkelen hoogwaardige producten en onderdelen, die bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Niet-originele onderdelen kunnen van mindere kwaliteit zijn, waardoor de levensduur van deze onderdelen aanzienlijk korter is. Dit kan ervoor zorgen dat er met regelmaat reparaties uitgevoerd moeten worden, wat de duurzaamheid niet ten goede komt.

Bij de keuze voor een origineel of niet-origineel onderdeel kies je indirect ook voor je eigen veiligheid. Originele onderdelen zijn ontworpen met het oog op de veiligheid van de gebruiker. Wanneer je kiest voor een niet-originele batterij of scherm, kan dit leiden tot oververhitting, brandgevaar en zelfs exploderende batterijen. Dat wil je natuurlijk niet als je je telefoon net in je broekzak hebt opgeborgen.

De vierde reden heeft betrekking tot de garantie. Veel fabrikanten bieden garantie op hun originele onderdelen en reparaties. Het gebruik van niet-originele onderdelen kan deze garantie ongeldig maken, waardoor jij je portemonnee moet trekken. Dat wil je niet. Het is daarom verstandig om de garantievoorwaarden van de fabrikant te raadplegen én ervoor te zorgen dat de reparatie wordt uitgevoerd met originele onderdelen.

Het kiezen voor originele onderdelen kan in het begin duurder lijken, maar biedt op de lange termijn aanzienlijke voordelen en je kunt je telefoon iets geruststellender in je broekzak opbergen. Wij begrijpen dat je telefoon belangrijk voor je is. Je kunt geen dag zonder. Daarom werken wij zo snel als we kunnen. Gaat een reparatie onverhoopt langer duren dan verwacht, dan communiceren we dat direct en eerlijk.

Wellicht ook interessant