×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Hoe is het met de conditie van je iPhone-batterij?

Wat is het belangrijkste onderdeel van je iPhone? Precies, de batterij! Als die leeg is, doe je niets meer. Geen appje, geen spelletje en al helemaal geen social media meer. Dat wil je niet en dus zorg je ervoor dat je iPhone altijd opgeladen is. Maar weet je eigenlijk hoe het gesteld is met de conditie van je batterij? We leggen het graag even uit.

Verminderde conditie
Hoewel Apple gebruik maakt van de allernieuwste lithium iontechnologie, kunnen ook deze batterijen verslijten. Op je scherm zie je hoeveel procent batterijduur je nog hebt en weet je dus wanneer het tijd is om je telefoon op te laden. Als je telefoon wat ouder wordt, kun je de indruk hebben dat je batterij steeds minder lang meegaat en dat de telefoon traag wordt. Dat kan kloppen, je batterij verslijt namelijk. Na ongeveer 500 keer opladen, wordt de conditie van de batterij minder. Er is een manier om te kijken hoe het met de capaciteit gesteld is.

Batterij vervangen

Ga op de iPhone naar ‘Instellingen’, klik dan op ‘Batterij’ en ‘Conditie van batterij’. Daar staat een percentage. Is die 100%? Gefeliciteerd, niks aan de hand. Van 100 tot 80 procent hoef je je geen zorgen te maken want dan blijft je telefoon het waarschijnlijk als vanouds doen. Komt de conditie ónder de 80% dan wordt het tijd om de batterij te vervangen. En nee, dat doe je natuurlijk niet zelf, dat kun je het beste laten doen door een onafhankelijke reparatie provider, wij dus. Staat de batterijconditie op 85% en merk je toch dat de batterij snel leeg raakt, kijk dan bij de instellingen of je iPhone ‘normale piekbelasting’ ondersteunt. Dat zie je in hetzelfde scherm als waar je de batterijconditie checkt. Wordt het niet ondersteund, dan is je batterij zeker aan vervanging toe, om te kunnen blijven profiteren van maximale prestaties.

Tips om batterij te besparen
Kun je zelf iets doen om de conditie van je batterij zo lang mogelijk goed te houden? Ja, je iPhone in de kast laten liggen; als je je iPhone niet gebruikt, hoeft de batterij ook niet te werken. Da’s flauw want daarvoor heb je die telefoon niet gekocht.

  • Probeer ervoor te zorgen dat je iPhone nooit te hfeet wordt, bij temperaturen boven de 35 graden, verslijt de batterij sneller. Zorg dus ook bij het opladen dat de warmte weg kan (leg je iPhone niet onder je kussen of dichtbij de verwarming en haal ‘m uit zijn hoesje).
  • Slecht bereik zorgt voor meer inspanning van de batterij. Hoe harder het systeem moet werken om verbinding te vinden, hoe meer vermogen het kost.
  • Je kunt de energiebesparingsmodus aanzetten om langer met de batterij te doen. Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘Batterij’ en schakel ‘Energiebesparingsmodus’ in.
    Let op: sommige apps kunnen in deze stand minder goed werken of zelfs helemaal niet opstarten.

Energiebesparingsmodus
Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, is het icoontje van de batterij, boven aan je scherm, geel gekleurd. Weet je ook meteen wat je moet doen, als sommige apps niet werken of je mail niet binnen gehaald wordt: ‘Energiebesparingsmodus uit’.

Plezier van je iPhone
Functioneert je iPhone niet zoals verwacht en kom je er met bovenstaande informatie niet uit? Loop dan gerust even binnen, dan kijken we met je mee en vervangen de batterij als dat nodig is. Zo kun je weer met plezier appen, gamen, mailen en connecten met je vrienden.

Wellicht ook interessant