×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Hoeveel iPhone opslag heb ik nodig?

IRepair4u krijgt vaak de vraag: hoeveel iPhone opslag heb ik nodig? Bij het maken van een keuze van welke iPhone je gaat kopen, is de opslag ruimte een van de belangrijkste zaken. Je kunt dit namelijk achteraf niet meer uit bereiden, maar de opslag ruimte is wel sterk bepalend voor de prijs. Bij Apple heb je de keuze uit meerdere opslagcapaciteiten. De laatste nieuwste iPhones (vanaf iPhone 8) worden geleverd vanaf 64GB en dit kan oplopen tot 512GB! Twijfel je welke opslag ruimte het meest ideale is voor jou, lees onderstaand blog bericht!

Hoeveel iPhone opslag ruimte heb je nu in gebruik?

iPhone opslag volGa je een nieuwe iPhone kopen of kun je voor een leuke prijs een tweedehandse iPhone op de kop tikken? Controleer eerst hoeveel iPhone opslag ruimte je nu in gebruik hebt. Je kunt dit controleren via Instellingen – Algemeen – iPhone opslag. Houd er rekening mee dat de huidige iOS 14 en standaard apps 8GB opslagruimte al in beslag nemen op je iPhone.

Heb je momenteel veel films offline opgeslagen (bijv. via Netflix), maar heb je deze bijvoorbeeld al gezien? Dan kun je die hoeveelheid GB’s eraf trekken. Maar het is ook verstandig om na te denken over je toekomstige verbruik. Ben je van plan om je nieuwe iPhone veel te gaan gebruiken om foto’s en video’s te maken omdat je nu een uber vette camera op je iPhone hebt? Dan heb je juist weer wat meer opslagruimte nodig. Zit je regelmatig krap in je opslag ruimte (ook al heb je offline films verwijderd) dan is het aan te raden een stapje hoger te gaan met je iPhone opslag.

Welke opslag ruimtes biedt Apple?

Apple heeft bij elke iPhone een vaste reeks aan opslagmogelijkheden. Bij de laatste nieuwe iPhones begint het instapmodel met 64GB en loopt op naar 128GB, 256GB en zelfs 512GB. Elke hogere stap in iPhone opslagruimte betekent een prijsverhoging tussen de € 50,- en € 200,-. Daardoor is het erg belangrijk dat je vooraf een goede keuze maakt welke opslagruimte heb ik nodig. Is die extra opslagruimte het je waard of krijg je later spijt dat je te weinig opslagruimte hebt gekozen?

Dit zijn de huidige opslag capaciteiten voor iPhones:

iPhone 12 Pro Max              128GB            256GB            512GB

iPhone 12 Pro                      128GB            256GB            512GB

iPhone 12                              64GB              128GB            256GB

iPhone 12 Mini                    64GB              128GB            256GB

iPhone SE 2020                   64GB              128GB            256GB

iPhone 11 Pro Max              64GB              256GB            512GB

iPhone 11 Pro                      64GB              256GB            512GB

iPhone 11                              64GB              128GB            256GB

iPhone XS                              64GB              256GB

Het tijdperk van een 8GB opslag of 16GB opslag ligt al een tijdje achter ons. De nieuwste instapmodellen beginnen nu vanaf 64GB of 128GB. Bij de duurdere modellen (zoals de Pro) kun je zelfs kiezen voor 512GB opslag! Al is dat voor de meeste gebruikers helemaal niet nodig.

Ons advies voor iPhone opslag

Gebruik je je iPhone voornamelijk om WhatsApp berichtjes te kunnen sturen, een keer een filmpje op Youtube te kijken of een spelletje patience te spelen? Voor veel gebruikers zal de 64GB opslagruimte de juiste afweging zijn, tussen wat je nodig hebt en hoeveel je uiteraard wilt betalen.

Het 128GB of 256GB model heeft een ideale opslag als je het maximale wilt halen uit je foto- en video functies van je iPhone. Sla je je foto’s op in de iCloud en heb je het vinkje op ‘Download en bewaar originelen’ staan, dan slaat ‘ie alle foto’s in hoge resolutie op in jouw telefoon en zet ze weg in lage resolutie in de iCloud. Dit kan ervoor zorgen dat je fotobibliotheek al veel van je opslag vraagt.

Een 512GB iPhone wordt voornamelijk gebruikt door o.a. fotograven, muzikanten, makelaars of architecten. Voor deze beroepen maak je gebruik van grote bestanden en is een 512GB ideaal (beschikbaar in iPhone 11, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Gebruik je je iPhone zakelijk om speciale filmpjes te maken in 4K kwaliteit? Wist je dat een filmpje van 3 minuten in 4K kwaliteit ca. 1GB opslag in beslag neemt?!

Tip: je kunt de opslagruimte van een iPhone helaas niet uitbreiden met een SD-kaartje. Hierdoor is het erg belangrijk dat je de juiste hoeveelheid opslag kiest. Kies je te klein, dan krijg je na steeds de meldingen in beeld opslag vol. Kies je teveel opslag, dan ben je misschien te duur uit. Controleer dit dus goed of kom bij ons langs en wij adviseren jou graag met het uitzoeken van een andere iPhone!

iCloud opslag gebruiken

iCloud opslag upgradenOm eventuele opslag capaciteit te creëren kun je iCloud gebruiken. Door het gebruik van iCloud kun je foto’s en video’s in de iCloud opslaan en in lage resolutie op je telefoon laten staan. Hierdoor zet je alle foto’s en video’s in hoge resolutie weg in de iCloud. Doordat je op je telefoon lage resolutie beelden hebt staan, neemt dit niet zo veel ruimte in beslag dan foto’s en video’s in volledige resolutie. Zo kun je heel wat GB’s besparen welke normaal bij je opslag capaciteit van je iPhone worden berekend.  

Hoe werkt iCloud en waarom raden wij het gebruik van iCloud aan? Lees ons andere blog hier!

Wellicht ook interessant