×
9.6/10 (474 beoordelingen)

iCloud opslag geheugen vol? Zo koop je bij!

Hulp bij iCloud foto's en video'sIRepair4u krijgt bijna dagelijks te horen: mijn iCloud opslag is vol maar ik weet niet wat ik hiermee moet doen. Je kunt iCloud opslag bijkopen. Bijkopen? Maar dat heb ik toch helemaal niet nodig? In dit blog bericht leggen wij uit wat iCloud is en waarom wij dit sterk adviseren.

Wat is iCloud?

iCloud is de clouddienst van Apple waarmee je back-up van al je bestanden van je iPhone maakt. Zo kun je een back-up maken van o.a. al je foto’s, contacten, app-gegevens en agenda. Dit is je persoonlijke opslagruimte in de cloud van Apple waar alleen jij bij kan. Naast het opslaan van foto’s en contacten kun je ook een complete reservekopie maken van je iPhone en/of iPad. Standaard krijg je gratis 5GB iCloud opslag van Apple. De ervaring leert dat dit vrij snel vol zit met o.a. foto’s en video’s. Uiteraard kun je dit verder uitbreiden. Je kunt iCloud opslag bijkopen in de vorm van een maandelijks opzegbaar abonnement.

Mijn telefoon / iCloud opslag is vol

De iPhone opslag en iCloud opslag zijn totaal verschillend. Krijg je een melding dat je iCloud opslag vol zit? Dat betekent dat je geen nieuwe bestanden meer kunt opslaan in de iCloud. Op je telefoon zal genoeg ruimte over zijn. Zegt je iPhone of iPad juist dat er onvoldoende opslag capaciteit is op je toestel? Dan is er op je iPhone of iPad niet meer voldoende ruimte om nieuwe bestanden op te slaan op het toestel zelf. Je kunt geen nieuwe bestanden meer op je telefoon opslaan, maar je kunt nog wel een iCloud reservekopie maken.

iCloud opslag vol?

In de iCloud reservekopie staan al je contacten, foto’s en video’s, WhatsApp gesprekken, agenda en nog veel meer. De grootste vreter in dit verhaal zijn vaak de foto’s en video’s, deze nemen erg veel plek in beslag in de iCloud. Heb je een hoop foto’s en video’s welke je niet meer nodig hebt, dan kun je deze uiteraard gemakkelijk verwijderen via de Foto’s app op je iPhone of iPad. Echter is dit maar een tijdelijke oplossing en zal je over een tijdje weer tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Hoe kan ik iCloud bijkopen?

Met iCloud bijkopen ben je van bovenstaande meldingen af en maakt je iPhone of iPad een backup als je toestel aan de lader ligt en met Wifi is verbonden. Je kunt kiezen voor drie verschillende keuzes iCloud opslag:

  • 50 GB: € 0,99 per maand
  • 200 GB: € 2,99 per maand (deelbaar met familieleden, let op creditkaart vereist)
  • 2TB: € 9,99 per maand

Na het bijkopen van iCloud opslag kun je weer nieuwe reserve kopieën maken van je iPhone of iPad en al je foto’s en video’s, contacten etc. veilig opslaan in de Cloud.

Je kunt iCloud opslag gemakkelijk bijkopen door middel van iDeal, een creditkaart of een iTunes gift kaart (te koop bij o.a. Albert Heijn, Jumbo, Hema, Kruidvat of bij een benzinepomp).

Als je gebruik maakt van een creditkaart wordt het bedrag elke maand van je rekening afgeschreven. Maak je gebruik van een iTunes gift kaart; dan kun je kiezen tussen verschillende bedragen en haalt de iCloud elke maand van het kaartje het tegoed af.

Heb je een iTunes kaartje aangeschaft? Volg dan deze stappen om iCloud te verhogen. iTunes gift kaart

  • Ga naar de App Store. Klik rechtsboven op jouw foto (of als je geen avatar hebt ingesteld het grijze/blauwe poppetje)
  • Nu krijg je je account in beeld met eventuele beschikbare updates. Boven de beschikbare updates staat ‘Wissel cadeaubon of code in’
  • Nu kun je de code op het pasje scannen
  • Na het scannen van het pasje vraagt jouw iPhone of iPad het wachtwoord van je Apple ID

Mocht je er niet helemaal uit komen hoe je je iCloud kunt upgraden, kom bij ons langs en wij helpen je graag verder!

Wellicht ook interessant