×
9.6/10 (498 beoordelingen)

iOS 13: defecte iPhone 7 audiochip. Wij repareren het voor je!

Een veel gehoord probleem van de iPhone 7 is een defecte audiochip. IRepair4u krijgt de laatste tijd vaker deze klachten te horen bij gebruikers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit probleem uit zich vaak bij iPhones die al een jaar of langer in gebruik zijn. Zo kan een defecte audiochip ervoor zorgen dat je helemaal niet meer kunt bellen (geen geluid) of dat je andere problemen hebt met het geluid. Sinds iOS 13 is uitgebracht kun je ook op andere manieren controleren of je daadwerkelijk de audiochip iPhone 7 defect is.

Loop diseaseiPhone 7 audio chip reparatie

In de Verenigde Staten worden de microfoon problemen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ‘loop disease’ genoemd. Het niet kunnen bellen is al heel erg vervelend, maar sommige gebruikers van de iPhone ervaren ook grotere problemen. Zo kan het voorkomen als je je iPhone een keer uitzet en daarna weer aanzet, het heel erg lang duurt voordat de telefoon weer opstart of zelfs vastloopt en op het Apple logo blijft staan. Bij iOS 13 heeft Apple dit euvel uitgeschakeld en start je iPhone weer ‘normaal’ snel op.

Om een probleem te verhelpen dien je natuurlijk altijd terug te gaan naar de oorsprong van het probleem. Een defecte audiochip iPhone 7 kan voorkomen doordat de connectie van jouw iPhone 7 of iPhone 7 Plus is los gelaten of zelfs is verbroken. De audiochip iPhone 7 en iPhone 7 Plus is gevestigd op het moederbord van het toestel.

Hoe herken ik een defecte iPhone 7 audiochip? iPhone 7 audio ic reparatie, geen geluid

Volg onderstaande stappen om erachter te komen of je iPhone daadwerkelijk een defecte iPhone 7 audio ic chip heeft.

  • Bellers kunnen jou niet horen, maar jij kunt ze ook niet verstaan
  • Als je een belletje pleegt, blijft de knop van de luidspreker grijs (zie foto hiernaast). Naast een grijze luidspreker knop werkt de lichtsensor van jouw iPhone niet meer (zodat het scherm zwart wordt, als je je iPhone aan je oor houd. Dit komt voor bij iOS 13)
  • Als je je iPhone een keer uitschakelt en daarna weer opstart, duurt het erg lang voordat de telefoon weer door start (iOS 12). Bij iOS 13 is dit euvel verholpen
  • Siri kan je niet meer verstaan
  • Als je video’s opneemt wordt er geen geluid opgenomen: dit komt voor met zowel de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde
  • Muziek luisteren door lightning oortjes werkt niet. De oortjes worden niet herkend en het geluid blijft via de luidsprekers afspelen
  • Spraakmemo’s via de app dictafoon worden grijs weergegeven. En het is niet mogelijk om spraakmemo’s te maken. Als je op de rode button drukt om een opname te starten, kun je continue op de knop blijven drukken zonder dat er iets gebeurd (iOS 13). Heb je nog iOS 12 op jouw iPhone staan, dan krijg je de melding: opname mislukt.

Reparatie iPhone 7 en iPhone 7 Plus audiochip

Herken je de problemen van jouw iPhone 7 of iPhone 7 Plus in bovengenoemde symptomen, dan is de audiochip defect. Geen nood, IRepair4u maakt het voor je! Een audiochip iPhone 7 is wel een stukje gecompliceerder dan een scherm reparatie of het vervangen van een batterij. Om de iPhone 7 audiochip te maken dient jouw iPhone te worden gesoldeerd onder een microscoop. De audiochip iPhone 7 moet namelijk opnieuw worden gesoldeerd door onze reparateur. Neem voor een iPhone 7 audiochip contact met ons op om een afspraak in te plannen. Omdat de iPhone 7 audiochip IC reparatie erg specialistisch werk is, duurt de reparatie tijd ca. 2-3 werkdagen.

Wellicht ook interessant