×
9.6/10 (528 beoordelingen)

iOS 13 zorgt voor een langere batterijduur van je iPhone

Apple heeft een nieuwe versie van haar besturingssysteem aangekondigd, namelijk iOS 13. Een van de vele nieuwe functies in iOS 13 in dit systeem zorgt ervoor dat de batterij van de iPhone niet overbelast raakt tijdens het opladen. Zo kun je met iOS 13 onbezorgd je telefoon de hele nacht aan de oplader laten liggen.

iPhone optimized battery charging“iOS 13 zou batterijveroudering moeten voorkomen”

In de nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem iOS 13 zit een slimme functie om de levensduur van je iPhone batterij te verlengen. Deze functie wordt ook wel “Optimized Battery Charging’ genoemd. Dit is een nieuwe toevoeging aan iOS 13 waarmee je de iPhone urenlang kan opladen. De functie zorgt ervoor dat de batterij tot 80% normaal wordt opgeladen. Pas even voordat je wakker wordt zal het resterende percentage langzaam worden bijgeladen.

iPhone wordt niet langer doorgeladen bij een volle batterij

Deze functie zorgt ervoor dat de iPhone niet te lang wordt doorgeladen. De levensduur van de batterij gaan namelijk achteruit als je de telefoon vaak te lang aan de lader laat liggen. In iOS 13 is het systeem voor batterijbeheer verder verbeterd, waardoor de accu minder snel zou moeten slijten. Als je in iOS 13 de functie aanzet van ‘Optimized Battery Charging’ is het wel belangrijk dat je een regelmatig dag- en nachtritme van je telefoon hebt. iOS past namelijk het oplaadproces aan op basis aan je eerdere gedrag qua opladen.

De functie geoptimaliseerd opladen / slim opladen is ontworpen vanaf de iPhone SE, iPhone 6S en hoger.

iPhone opladen iOS 13Hoe werkt ‘Optimized Battery Charging’ precies?

Zodra je je iPhone aan de oplader legt, laadt de iPhone zo snel mogelijk op tot een percentage van 80%. Daarna wordt de iPhone automatisch overgeschakeld naar langzaam laden totdat de accu 100% vol is. In iOS 13 heeft Apple het langzaam laden nog efficiënter gemaakt, waarbij de iPhone wordt aangeleerd wat jouw dagelijkse routine is bij het gebruik van de telefoon. Zo zal je iPhone naar verloop van tijd ‘leren’ wanneer je s’ochtends de iPhone van de lader afhaalt.

Haal je normaliter de iPhone om 8 uur ’s morgens uit het stopcontact, dan zal de iPhone de laatste 20% net voor die tijd erbij laden. Als je bijvoorbeeld wisselende diensten werkt en hierdoor de oplaad momenten niet hetzelfde zijn, dan kun je optie van slim laden ook uitzetten. Door de verschillende oplaadtijden zal je iPhone moeilijk leren wat je oplaadroutine is en onregelmatig opladen.

iPhones met een oudere batterij zal de functie niet veel verschil brengen

Voor iPhones met een wat oudere batterij zal de functie weinig verschil maken. De beste manier om deze functie te gebruiken is met een splinternieuwe iPhone of recent aangeschaft.

Let op: helaas zal deze update niet gaan werken als je batterij al mankementen vertoont en bijvoorbeeld maar een paar uur op een dag meegaat.

Naast slim laden ook donkere modus iPhone met iOS 13 iPhone donkere modus - Dark mode

Naar verluid maakt de donkere modus ook zijn intreden bij de uitkomst van iOS 13. Hierbij kun je aangeven of je liever een witte/lichte achtergrond hebt in de menu’s en systeem apps van je iPhone. Zo’n donkere achtergrond kan aangenamer aanvoelen aan je ogen, maar is daarnaast ook veel beter voor de batterij van je iPhone. Dit zal een merkelijk verschil worden voor gebruikers van o.a. de iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max.

Omdat deze toestellen gebruik maken van OLED-technologie, waardoor de zwarte pixels er mooi uitspringen. Dat bespaart meer batterij dan bijvoorbeeld een LCD-scherm (iPhone XR) waar de pixels kunstmatig zwart worden gemaakt.

Mocht de batterij van je iPhone aan vervanging toe zijn, dan kun je bij IRepair4u aan de Ambachtsweg 5F in Bladel terecht om de batterij van je iPhone te laten vervangen.

Wellicht ook interessant