×
9.6/10 (498 beoordelingen)

iOS 14: nieuwste features! Wat is er allemaal veranderd?

Na een aantal maanden testen is nu iOS 14 beschikbaar voor iedereen met een geschikte iPhone! iOS 14

Je hebt het vast wel een keer op TikTok voorbij zien komen: het installeren van de beta versie van iOS 14. De naam zegt het al, dit is een een speciale versie van iOS welke in principe alleen beschikbaar is voor programmeurs. De beta versie komt op de markt zodat app ontwikkelaars hun apps kunnen testen in iOS 14 of alles goed werkt. Doordat deze iOS 14 erg beknopt zijn, zijn ze niet bedoelt voor de ‘normale’ consument. Hierdoor kun je vele kinderziektes tegen komen door het bijv. niet juist kunnen bellen of het gebruik van de camera. Wij raden altijd aan om de normale software update te downloaden zodra Apple deze zelf beschikbaar stelt.

Vanaf nu (16 september) is iOS 14 voor iedereen beschikbaar en kun je ‘m veilig downloaden!  

Wat zijn de nieuwste features van iOS 14?

Het belangrijkste van iOS 14: wat zijn de nieuwste snufjes bij deze nieuwe software?

  • Geschikt vanaf iPhone 6S en nieuwer (jouw iPhone uit 2015 gaat nog een jaartje langer mee in de software update!)
  • Nieuwe widgets op het nieuwe beginscherm
  • Kleiner Siri- en bel scherm tijdens gebruik
  • Apple kaarten wordt uitgebreid
  • Berichten en iMessage verbeteringen
  • Emoji’s gemakkelijker zoeken
  • Standaard apps voor browser en mail instellen

Grootste aanpassingen in iOS14

iOS 14 app bibliotheekHet grootste verschil van iOS 14 zit ‘m in het beginscherm samen met de widgets. Om te beginnen heb je nu een appbibliotheek gekregen. Dit is een verzameling van al je apps op een scherm. De appbibliotheek vindt je achter de laatste pagina op je beginscherm. Je kunt een lijstweergave en een gecategoriseerde weergave bekijken. Dit is een handige manier om door al je apps te navigeren, zeker in combinatie met een andere nieuwe optie voor je beginscherm. Het is vanaf het najaar mogelijk om iPhone beginschermen te verbergen. Zo kun je bijvoorbeeld pagina’s die je bijna nooit gebruikt (tijdelijk) verbergen.

Naast de appbibliotheek is het mogelijk om widgets op je beginscherm te plaatsen. Ideaal als je snel het weer wilt controleren of de batterij status van je verbonden iPad of Apple Watch. De widgets komen in drie verschillende formaten van veel verschillende apps. Het formaat van de widget is bepalend voor de hoeveelheid informatie welke je in beeld krijgt. Apple heeft ook een zogenaamde slimme stapel toegevoegd. Dit is een verzameling aan widgets op elkaar gestapeld. Door de dag heen of op basis van je locatie kan dit veranderen zodat je altijd de meest relevante informatie ziet.

Veranderingen in Berichten en iMessage

iOS 14 berichtenHet wordt vanaf iOS 14 een heel stuk fijner om de standaard Berichten app op je iPhone te gebruiken.  De Berichten app liep redelijk achter op de concurrenten zoals Facebook Messenger en WhatsApp. Zo kun je o.a. met de vernieuwde Berichten app meteen antwoorden op een eerder gestuurd berichtje. Naast de verbeteringen met het versturen van berichtjes heeft Apple ook verbeteringen doorgevoerd in de meldingen. Zo kun je meldingen uitschakelen voor een groepsgesprek tenzij iemand jou vermeldt in zijn of haar berichtje. Zo hoef je niet perse een nieuw privégesprek te starten met diegene.

Kleiner Siri- en bel scherm neemt niet meer heel je scherm in gebruikiOS 14 bel scherm

Zolang iPhone bestaat werd je complete scherm geblokkeerd door een inkomende oproep. Met iOS14 is dit opgelost, eindelijk zal je denken ;-). Want eerst moet je wachten totdat de oproep afliep of je moest zelf de beller afwijzen. Nu krijg je op het scherm een strookje bovenaan je scherm, zo kun je tijdens een oproep je iPhone blijven gebruiken.

Hetzelfde geldt nu ook voor Siri, hier werd eerst ook het compleet scherm voor gebruikt. Met Siri krijg je nu ook nog maar een klein strookje in het scherm.

 

Lukt het jou niet om iOS 14 downloaden lees ons andere blog of kom bij ons langs en wij helpen je graag verder!

Wellicht ook interessant