×
9.6/10 (474 beoordelingen)

iPhone 7 audiochip – telefoon heeft geen geluid meer

IRepair4u krijgt de laatste tijd vaker dezelfde klachten, voornamelijk bij gebruikers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit probleem uit zich vaak bij iPhones die al een jaar of langer in gebruik zijn. Zo kan het voorkomen dat je het probleem ondervind dat je niet meer kunt bellen met jouw iPhone of dat je andere problemen hebt met het geluid. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een defecte iPhone 7 audiochip.

iPhone 7 audiochip reparatie

Loop disease

In de Verenigde Staten worden de problemen met de microfoon van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ‘loop disease’ genoemd. Een niet werkende microfoon is al erg genoeg, maar sommige gebruikers ervaren ook grotere problemen. Zo kan het voorkomen als je jouw iPhone een keer uitzet en daarna weer opnieuw opstart direct vastloopt of direct hapert bij het opstartscherm waar het Apple logo bij in beeld komt.

Om een probleem te verhelpen dien je natuurlijk altijd terug te gaan naar de oorsprong van het probleem. Het probleem van geen geluid op jouw iPhone kan voorkomen doordat de connectie van de audiochip van de iPhone 7 of iPhone 7 Plus is los gelaten of is verbroken. De iPhone 7 audiochip zit op het moederbord. iPhone 7 audio ic

Stappen voor controle iPhone 7 audiochip

Volg onderstaande stappen om te controleren of jouw iPhone 7 ic chip daadwerkelijk stuk is.

Controleer of het geluid wel aanstaat

Boven de volumeknoppen van jouw iPhone vind je een schakelaar. Dit is de mute-knop. Je kunt deze knop naar voor en achter schuiven om het geluid aan en uit te zetten. Is er een rood balkje zichtbaar, dan staat de telefoon in stilmodus. Zet het schakelaartje weer naar voor en het geluid is weer automatisch aangezet.

Staat de niet storen functie aan?

De niet storen functie is erg handig als je tijdens een meeting jouw telefoon wel wilt laten aanstaan. Tijdens de niet storen functie maakt jouw toestel geen geluid. Personen wie jou bellen worden automatisch doorgeschakeld naar de voicemail en hoef je jouw telefoon niet af te zetten. Je kunt de niet storen functie bedienen op het iPhone paneel door op het maantje te klikken of via Instellingen – Niet Storen – Controleer of de button aan of uit staat.

Heb je bovenstaande stappen gevolgd en heeft dit niet geholpen? Volg dan de onderstaande stappen om te controleren of de iPhone 7 audiochip defect is.

Controleer de drie microfoons

Je kunt zelf gemakkelijk controleren welke microfoon voor problemen zorgt. Jouw iPhone beschikt over 3 microfoons: 1 microfoon bij de selfie camera, 1 microfoon bij de camera aan de achterzijde en 1 microfoon aan de onderzijde van de iPhone (voor bellen).

Maak een kort filmpje met de selfie camera van je iPhone en controleer of deze microfoon werkt. Daarna maak je een filmpje met de camera aan de achterzijde van je iPhone. Klikt het geluid goed van de video’s goed? Dan ligt het probleem niet aan de microfoons van de selfie camera of van de camera aan de achterzijde.

Maar het kan ook voorkomen dat je helemaal geen geluidsopname kan maken met de dictafoon. Open de app en maak daarmee een geluidsopname. Blijft de knop van het maken van een opname grijs en kun je deze niet indrukken? Dan is naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 7 audio ic defect.

Je kunt de audiochip iPhone 7 ook nog op een andere manier testen. Als je een telefoontje pleegt en je kunt de luidspreker niet aanzetten dan is de iPhone 7 audiochip / iPhone 7 audio ic chip stuk. iPhone 7 audio ic reparatie, geen geluid

Reparatie iPhone 7 en iPhone 7 Plus audiochip

Ben je erachter gekomen door na het volgen van bovenstaande stappen de audiochip stuk is? Geen nood, IRepair4u maakt het voor je! Een audiochip reparatie is wel een stukje gecompliceerder dan een scherm reparatie of het vervangen van de microfoon. Om de audiochip te maken dient jouw iPhone te worden gesoldeerd onder een microscoop. De chip moet namelijk opnieuw worden gesoldeerd door onze reparateur. Neem voor een iPhone 7 audiochip reparatie contact op met ons om een afspraak in te plannen. Omdat de iPhone 7 audio ic reparatie erg specialistisch werk is, neemt de reparatie tijd ca. 3-4 werkdagen in beslag.

Wellicht ook interessant