×
9.6/10 (498 beoordelingen)

iPhone 7 geen geluid met bellen

Een veel gehoord probleem van iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebruikers het niet kunnen bellen, iPhone 7 geen geluid met bellen: “Ik hoor de mensen niet en zij mij ook niet”. Naast het niet kunnen bellen kun je ook niet bellen door het gebruik van de luidspreker, de knop blijft grijs. Plotseling geen geluid meer op je iPhone komt vaak voor bij een iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Als je iPhone bovenstaande symptomen vertoont, zal de iPhone 7 audiochip defect zijn. Om er zeker van te zijn dat de iPhone 7 audiochip defect is, controleren we samen in dit blog bericht of het daadwerkelijk een defecte audiochip betreft. iPhone 7 geen geluid

Defecte iPhone 7 audiochip symptomen

In de Verenigde Staten worden de microfoon problemen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ‘loop disease’ genoemd. Het niet kunnen bellen is al erg vervelend, maar je kunt ook grotere problemen ervaren. Zo kan het voorkomen als je de iPhone een keer uitschakelt het erg lang duurt voordat de iPhone 7 weer is opgestart.

Allereerst is het belangrijk om een goede diagnose te kunnen stellen voordat we het probleem kunnen oplossen. Bekijk hieronder de mogelijke oorzaken van een defecte iPhone 7 of iPhone 7 Plus audiochip.

  • Bellers kunnen jou niet horen en jij kunt de andere kant niet verstaan
  • Tijdens een belletje werkt de luidspreker niet. De knop van de luidspreker blijft grijs. Als je een belletje pleegt in de auto via handsfree kun je wel bellen.
  • Wanneer je een hoofdtelefoon aansluit wordt deze niet herkend en blijft het geluid door de luidsprekers afspelen
  • Als je video’s opneemt wordt er geen geluid opgenomen; zowel met de camera aan de achterzijde als de selfie-camera
  • Spraak memo’s via de dictafoon worden grijs weergegeven of je krijgt de melding; geen audio opnames gevonden
  • Siri kan je niet verstaan
  • Bij iOS 12 merk je dat je iPhone erg langzaam opstart als je je iPhone 7 of iPhone 7 Plus een keer volledig hebt uitgezet. Het Apple logo blijft een tijd in beeld staan. Bij iOS 13 heeft Apple het probleem met langzaam opstarten opgelost.

iPhone 7 audio chip reparatieOorzaken iPhone 7 geen geluid met bellen

Geen geluid met bellen iPhone 7 hoeft niet perse te betekenen dat de audiochip defect is, mocht je bovenstaande symptomen niet herkennen. Er zijn uiteraard andere mogelijke oorzaken waardoor je geen geluid hebt met bellen iPhone 7 of iPhone 7 Plus.

  • Controleer de laatste software stand. Het is belangrijk dat je elke iOS update welke Apple uitbrengt ook updatet naar je iPhone.
  • Defecte oorspeaker. Het niet kunnen bellen hoeft niet perse een defecte audiochip te betekenen. Door vuil kan het voorkomen dat de oorspeaker niet naar behoren werkt. Meestal kunnen we dit schoonmaken, maar in sommige gevallen dient de oorspeaker vervangen te worden.

Oorzaken defecte iPhone 7 audiochip

Naar mate de iPhone 7 en iPhone 7 Plussen al wat langer op de markt zijn en al een jaar of langer in gebruik zijn, komt een defecte iPhone 7 audiochip vaker voor. Zo kan een defecte iPhone 7 audiochip ervoor zorgen dat je helemaal niet meer kunt bellen of een filmpje kunt opnemen met geluid.

Heeft jouw iPhone 7 of iPhone 7 Plus bovenstaande symptomen door een defecte audiochip – iPhone 7 geen geluid met bellen? Wij helpen je graag! Kom bij ons langs voor een iPhone 7 audiochip reparatie met een reparatietijd van ca. 2-3 werkdagen.

Wellicht ook interessant