×
9.6/10 (528 beoordelingen)

iPhone kwijt? Dit is wat je moet doen!

Je voelt je zakken voor de honderdste keer na; het zal toch niet?! Alle zakken, tassen en jassen overhoop. “Kan ik ‘m dan toch niet op het werk hebben laten liggen? Of misschien ligt ‘ie thuis toch nog aan de oplader. Nee, ik heb een kwartier geleden nog een appje naar mijn vriend gestuurd.” Op een gegeven moment moet je er toch aan geloven: je bent je iPhone kwijt geraakt of misschien heeft iemand je iPhone wel gestolen. Je kunt er nu voor zorgen dat je je iPhone zo snel mogelijk terug krijgt of dat de dief zo min mogelijk informatie van je kan stelen.

Zoek mijn iPhone

Als je de functie Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld kun je de locatie van je iPhone achterhalen door naar de website www.iCloud.com. Zodra je bent ingelogd krijg je alle apparaten in beeld waar je Zoek mijn iPhone / Zoek mijn iPad / Zoek mijn iPod / Zoek mijn AirPods op hebt ingeschakeld. Als je in het menu klikt op zoek mijn iPhone, krijg je daar op een kaart en de locatie van je iPhone in beeld te zien. iPhone kwijt. Zoek mijn iPhone

Het is hierbij wel van belang dat het apparaat is ingeschakeld en verbinding heeft met internet. Als je telefoon is ingeschakeld en verbinding heeft met internet staat er een groen bolletje voor je iPhone en kun je de precieze locatie opvragen. Zodra de telefoon is uitgeschakeld komt er een grijs bolletje voor de iPhone staan en kun je de exacte locatie niet achterhalen.

Schakel de Verloren-modus in via Zoek mijn iPhone

Als je erachter bent gekomen dat je je iPhone kwijt bent geraakt of in het ergste geval is gestolen, dan kun je de Verloren-modus inschakelen via www.iCloud.com. Hierbij kun je een speciale toegangscode instellen en kun je een tekst en telefoonnummer op de iPhone inschakelen. Als je de Verloren-modus op je iPhone hebt ingeschakeld is je telefoon niet meer toegankelijk voor personen zonder de speciale toegangscode. Zodra iemand de telefoon inschakelt komt de tekst en telefoonnummer in beeld te staan welke je bij de Verloren-modus hebt ingesteld.

Je kunt de locatie van je iPhone zien, mits de iPhone ingeschakeld blijft. De kans is zeer groot, als je iPhone gestolen is, dat die persoon je iPhone heeft uitgeschakeld en jij de locatie niet meer kunt zien.

Wis alle gegevens van je iPhone via Zoek mijn iPhone

Als je zeker wilt weten dat er niemand met je gegevens aan de haal gaat, kun je er ook altijd voor kiezen om je iPhone te wissen. De iPhone wissen kan ook alleen maar als de iPhone in verbinding staat met internet. Let op: dit zorgt ervoor dat de dieven geen gegevens van je iPhone kunnen halen, maar ook dat jij je iPhone niet meer terug kan vinden via Find my iPhone.

Mocht je iPhone nu leeg zijn gemaakt, blijft je Apple ID altijd gekoppeld aan de iPhone.  Zo kunnen de eventuele dieven je iPhone nog niet gebruiken en blijft er voor altijd een iCloud lock / activeringsslot op de telefoon, tenzij ze het wachtwoord van je Apple ID weten. Let op: mocht je iPhone ooit weer terug komen, ben je wel al je gegevens iPhone kwijt (tenzij je de iCloud reservekopie hebt aanstaan).

Beveilig je iPhone tegen diefstal

Om je iPhone volledig boef proof te maken kun je bij het instellen van je iPhone al wat maatregelen nemen. Denk hierbij aan een moeilijk te kraken toegangscode; gebruik geen gemakkelijke code zoals 000000 of 123456. Je kunt ook je vingerafdruk instellen door middel van de Touch ID (vanaf iPhone 5S tot en met iPhone 8) of maak gebruik van de gezichtsherkenning (vanaf iPhone X). Whatsapp heeft sinds kort een nieuwe update gelanceerd waarbij je Whatsapp berichten ook achter ‘slot en grendel’ kunt zetten. Hierbij kun je een cijfercode instellen zodat niemand zomaar je appjes kan lezen, ook al heeft hij/zij je toegangscode.

Mocht je er niet uit komen, kom bij ons langs wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Wellicht ook interessant