×
9.6/10 (498 beoordelingen)

IRepair4u = IRP, maar wat betekent dat?

Bij IRepair4u kun je terecht voor al jouw reparaties aan iPhones, iPads, MacBooks en Apple Watches – kortom, alles wat met Apple te maken heeft. Daarbij beschikken wij over originele onderdelen van Apple en maken we gebruik van tools die Apple zelf ook gebruikt. Wat wij zijn, daar is een mooie term voor: Apple Independent Repair Provider (onafhankelijke reparatie-aanbieder). Je leest hieronder wat het inhoudt.

Wat doet en mag een IRP?

Als Independent Repair Provider (IRP) mogen wij reparaties aan Apple-apparaten uitvoeren buiten de garantietermijn. Daarnaast mogen we ook reparaties aanbieden die Apple zelf niet uitvoert of erkent. Dan kun je denken aan gegevensherstel, reparaties aan het moederbord, of het herstellen of vervangen van de oplaadpoort van je iPhone.

Als IRP geven wij ook zelf garantie op elke reparatie – erkend én niet-erkend. Mocht er dus onverhoopt wat gebeuren met je telefoon, dan kun je wederom bij ons terecht. Én je hoeft dus niet meer je telefoon te laten vervangen door een ander exemplaar, maar je kunt verder met je bestaande toestel.

Parts and Service History

Je kent het misschien wel: je iPhone geeft een melding als je een niet-gecertificeerd onderdeel aansluit, zoals een oplaadkabel of oortjes. Apple heeft in iOS 15.2 een soortgelijke functie ingebouwd, maar dan voor interne onderdelen zoals de batterij en de camera. Je kunt dan zien of er bij een reparatie (of wanneer je een refurbished toestel hebt) gebruik is gemaakt van officiële onderdelen (Genuine Apple Part) of niet (Unknown Part). Je kunt je telefoon hoe dan ook blijven gebruiken; dat was in het verleden niet altijd het geval.

Met deze nieuwe functie, Parts and Service History genaamd, kun je zien welke reparaties er zijn uitgevoerd op je iPhone, en of daarbij gebruik is gemaakt van originele onderdelen. Afhankelijk van je model kun je zien wát er vervangen is; iPhone XR, XS en XS Max laten zien of de batterij is vervangen, iPhone 11-series kunnen ook zien of het scherm is vervangen, en de iPhone 12- en 13-series weten ook of de camera is vervangen. Overigens is dit pas zichtbaar nadat er een reparatie heeft plaatsgevonden.

Waarom kiezen voor een IRP?

Los van de bovengenoemde voordelen heeft het kiezen voor een onafhankelijk herstelbedrijf zoals IRepair4u nog een belangrijk voordeel: wij zijn vaak sneller dan Apple zelf. In sommige gevallen ben je je toestel daar een aantal weken kwijt. Kiezen voor IRepair4u is kiezen voor snelheid en kwaliteit dicht bij huis. Functioneert jouw iPhone niet meer naar behoren? Neem even contact met ons op voor een afspraak en we kunnen je in veel gevallen direct helpen. Klaar terwijl je wacht!

Wellicht ook interessant