×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Loop niet langer rond met een kapot scherm!

Een ongelukje met je telefoon zit in een klein hoekje. Zo kan je telefoon zomaar uit je handen glippen en precies verkeerd op de stenen terecht komen. Vaak bij zo’n val is het scherm gebarsten. Veel mensen willen een kapot scherm graag zo snel mogelijk gemaakt hebben. Maar in sommige gevallen kun je je telefoon nog gewoon blijven gebruiken, echter raden wij dit af. Zo kunnen er verschillende scenario’s ontstaan waardoor je misschien nog verder van huis bent. iPhone scherm reparatie Bladel

Pas op je vingers! Splintertjes glas zitten zo in je vingertoppen

Als je scherm valt, kan er een grote scheur in het scherm zitten. In het slechtste geval is heel je scherm gesneuveld. Als heel je scherm gesneuveld is, kunnen er na verloop van tijd kleine stukjes glas uit het scherm vallen. Deze glas splintertjes zijn zo scherp waarmee je een groot risico loopt dat er splintertjes in je vingers terecht komen zonder dat je het weet.

Vocht- of waterschade door een kapot scherm

Scherm kapot telefoon? iRepair4u BladelDe laatste nieuwe smartphones worden verkocht als zijnde ‘waterdicht’. Dit betekent dat ze zijn beschermd tegen water en de schade hierdoor beperkt blijft wanneer ze een duikel maken in het toilet of zwembad. Als je een kapot scherm hebt, dan is de telefoon echter niet meer waterdicht. Hierdoor is de kans groot dat er water in je toestel komt en je nog verder van huis bent.

Vocht dat je smartphone binnendringt kan in aanraking komen met het moederbord en andere onderdelen. Dit kan zorgen voor permanente schade. Naast defecte onderdelen kan er dit ook voor zorgen dat je gegevens ook verloren gaan (zoals foto’s en Whatsapp gesprekken). Met name als je lange tijd geen back-up maakt via de iCloud (Apple) of bijv. Google Drive (o.a. Samsung).

Hoewel wij in vele gevallen waterschades kunnen repareren, lukt dit helaas niet bij elk toestel. Zorg er dus altijd voor dat je een back up maakt van je telefoon!

In het slechtste geval LCD stuk

iPhone reparatieNaast een val waarbij het glas is gesneuveld, komt het in sommige gevallen ook wel eens voor dat de onderliggende laag stuk is. De onderliggende laag onder het glas, is het LCD scherm. Hierdoor is de kans dat je strepen in het beeld krijgt of het scherm volledig zwart blijft (bij Samsung modellen kunnen er zwarte ‘inktvlekken’ ontstaan of eventueel ook een volledig zwart beeld. Samsung werkt voornamelijk met AMOLED schermen). Deze inktvlekken kunnen in de loop der tijd groter worden, waarbij het over kan gaan naar een compleet zwart scherm. Een voorbeeld als het LCD of AMOLED scherm stuk is, is dat er wel meldingen binnen blijven komen en de wekker gewoon blijft afgaan.

Door bijvoorbeeld een val kan er een millimeter scheurtje in het LCD/AMOLED scherm ontstaan en springt het scherm op zwart. Dit is op te lossen door het LCD te vervangen (indien mogelijk het LCD scherm los vervangen of als complete service pack, dit verschilt per toestel).

Laat je telefoon uiterst vakkundig repareren bij IRepair4u Bladel

IRepair4u is al jaren gespecialiseerd in het vervangen van vele verschillende merken smartphones. Door deze jarenlange ervaring is een scherm reparatie zo voor je klaar. Vaak klaar terwijl je wacht! Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen voor jouw smartphone met kapot scherm.

Wellicht ook interessant