×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Ontdek de nieuwe functies van iOS 15 voor iPhone!

Vanaf 20 september 2021 is iOS 15 voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Benieuwd naar de nieuwste functies die je dankzij iOS 15 op je iPhone kan gebruiken? Lees hieronder meer over deze nieuwe update!

Is jouw iPhone geschikt voor iOS 15?

Om iOS 15 op je iPhone te kunnen installeren moet je een geschikt toestel hebben. Dit houdt in dat álle iPhones die geschikt zijn voor iOS 14, kunnen worden geüpdatet naar iOS 15. Je hebt hiervoor wel een iPhone 6s of nieuwer nodig.

De nieuwste functies

Apple voert jaarlijks een iOS-update uit om het gebruik van je toestel te optimaliseren. iOS 15 is een grote update met kleine aanpassingen en grote verbeteringen. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe functies. Zo heeft iOS 15 verbeterde notificaties: Focus, Niet Storen, Facetime, Shareplay, Quickpath, Livetekst, Privacy, Weer-app, Safari, Apple Kaarten, Gezondheid, iCloud+, Zoek functie, Notities, Widgets, en Tweestapscodes. Lees hieronder meer over de grootste aanpassingen!

Facetime

Dankzij de iOS 15-update is FaceTime niet meer Apple-only. Je kunt straks namelijk ook Facetimen met mensen die een Android-telefoon of een Windows-pc hebben.

Focus

Nooit meer onnodig snel afgeleid zijn? iOS 15 zorgt er met de Focus-functie voor dat je minder vaak de aandacht verliest op het moment dat je je moet concentreren. Focus zorgt ervoor dat meldingen en apps gefilterd worden. Hierdoor blijven de meldingen stil en voorkom je afleiding.

Shareplay

Samen met vrienden naar een film of serie kijken tijdens een Facetime-gesprek? Dat kan met de nieuwe Shareplay functie! Dankzij deze functie is het ook mogelijk om samen muziek te luisteren of je scherm met elkaar te delen.

Quickpath

Quickpath, oftewel het veegtoetsenbord voor de iPhone en iPad. Je kunt over het scherm vegen om woorden te maken. Vanaf iOS 15 werkt Quickpath ook in het Nederlands!

Livetekst

Dankzij de nieuwe functie Livetekst kan je via de Camera-app tekst op papier in bestaande afbeeldingen op je toestel vastleggen. Deze tekst kun je onder andere: kopiëren, vertalen en opzoeken.

Weer-app

Ook de Weer-app is onder handen genomen. Je ziet nu een nieuwe grafische weergave van de weersinformatie en de app bevat een dynamische lay-out die zich aanpast aan de omstandigheden.

Safari

Safari heeft dankzij iOS 15 een nieuwe indeling gekregen. Zo staat de URL-balk nu onderaan het scherm. Daarnaast is er de optie om zelf tabgroepen aan te maken. En niet te vergeten de grootste vernieuwing, je kunt zelf je eigen achtergrond instellen en kiezen welke widgets er worden getoond.

Apple kaarten

In de Kaarten-app is tegenwoordig geen detail meer te missen. Dankzij de update zie je details in de kaarten zoals zebrapaden, file informatie en rijstroken.

Icloud+

ICloud+ is op dit moment nog in een bètafase, maar het is de bedoeling om de privacyfeatures in de toekomst verder uit te breiden. Met privédoorgifte kun je je IP-adres en activiteit in Safari volledig afschermen.

iOS 15 klinkt als een veelbelovende update en hopelijk kun jij dankzij deze informatie het beste halen uit al deze nieuwe functies!

Wellicht ook interessant