×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Repareren nieuwe iPad Air geen eenvoudige taak

iPad Air reparatieHet repareren van de nieuwe iPad Air is geen eenvoudige taak. Dat is de iPad Air reparatie conclusie van het team van IRepair4u. IRepair4u sleutelt vrijwel iedere smartphone en tablet na release uit elkaar. Het team doet dit om verschillende redenen. Ten eerste omdat veel mensen benieuwd zijn uit welke componenten een apparaat bestaat en ten tweede om te zien hoe lastig het is om het apparaat te demonteren.

De nieuwe iPad Air zorgde, zoals veel Apple smartphones en tablets, voor de nodige inspanning voor het team van IRepair4u. Eén van de bezwaren van het team is dat het lastig is om het beeldscherm te demonteren. Het beeldscherm zit namelijk vastgehecht aan de behuizing. Je moet dus goed oppassen dat je het scherm dus niet beschadigd. Tijdens het loswrikken van het scherm is het eenvoudig om het glas te breken.

Ook het verwijderen van de accu zorgde voor de nodige problemen. De accu zit namelijk net als het beeldscherm vastgehecht aan de behuizing. Daarnaast zit de accu pal onder het moederbord waardoor je extra voorzichtig moet zijn met het verwijderen van de batterij. Gelukkig zit de accu niet vastgehecht aan het moederbord.

Je iPad Air laten repareren kun je dus beter niet zelf doen

IRepair4u raadt aan om niet zelf je nieuwe iPad Air te repareren. Met een rapportcijfer van 2 met een schaal die loopt tot 10 geeft IRepair4u aan dat de iPad Air vrijwel niet zelf te repareren is. Volgens IRepair4u bestaat overigens een relatief snelle en simpele manier om de iPad Air te repareren, door middel van een iPad Air reparatie.

De nieuwe iPad Air is vanaf vrijdag 1 november verkrijgbaar in de winkels. Je hebt al een nieuwe iPad Air vanaf 479 euro. Voor dit bedrag is het echter volkomen begrijpelijk dat je er liever niet voor kiest om zelf te priegelen maar om een professionele reparatiedienst in te schakelen.

Wellicht ook interessant