×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Spam iPhone agenda: gemakkelijk te verwijderen

Gebruik je de agenda voornamelijk voor zakelijke afspraken op jouw iPhone? Dan ben je waarschijnlijk al langer bekend met het fenomeen uitnodigingen. Erg handig om gezamenlijk afspraken in jouw agenda te maken. Zoals Microsoft Exchange, maar dit kan ook via Apple. Apple biedt deze dienst aan, maar problemen met de spam filter lijdt tot grote frustraties bij gebruikers.

Spammers vinden op allerlei manieren nieuwe technieken om hun klus te klaren. Wat eerst voornamelijk via de mail werd verspreid komt nu ook vaker terug via je iPhone of iPad. Wij horen steeds vaker dat je spam uitnodigingen ontvangt via je iPhone en iPad.

Hoe verwijder ik deze irritante meldingen?

Het belangrijkste: hoe kom ik van deze irritante meldingen af? Gelukkig is dat in een mum van tijd gepiept. Ga op de nieuwste iOS 14 naar: Instellingen – Agenda – Accounts. Tik op Agenda’s met een abonnement. Zie je hier een vreemde naam staan? Klik op Verwijder account. Werkt jouw toestel niet op iOS 14 (omdat je een verouderd toestel hebt bijv. een iPhone 5S) dan volg je de stappen: Instellingen – Wachtwoorden en accounts.

Hoe komen deze spam berichten in mijn iPhone agenda?

De meest voorkomende manier is dat spammers hun berichten mailen naar agenda’s. Dit is phising mail maar zij maken er een uitnodiging van. Zo komt deze rechtstreeks bij jou in de agenda terecht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw e-mailadres bij een datalek betrokken is geraakt en hierdoor jouw e-mailadres op straat is komen te liggen. Op deze manier kunnen ze jou een uitnodiging sturen en berichten in jouw agenda zetten.

Het kan ook zijn dat je per ongeluk op een website op een bepaalde link hebt geklikt of via de mail een link hebt aangeklikt. Hierdoor kunnen spammers een koppeling maken met jouw agenda. Dit zijn als het ware kleine bestandjes die je agenda dan download. Ze kunnen een eenmalig evenement in je agenda plaatsen, maar het kan ook zijn dat het een soort abonnement op een bepaalde spammer. Hierdoor kunnen zij constant berichten in je agenda zetten. Bijv. een aanbieding voor een bepaald zonnebrillenmerk of een antivirus programma. Klik deze links niet aan!

Geen zorgen, ze kunnen alleen uitnodigingen sturen naar jouw agenda, zij kunnen niet bij jouw bestanden.

Kom je er niet helemaal aan uit hoe je de spam meldingen kunt uitschakelen? Kom bij ons langs in Bladel en wij helpen je graag verder!

Wellicht ook interessant