×
9.6/10 (528 beoordelingen)

Telefoon repareren of een nieuwe kopen?

Wanneer er onverhoopt een ongelukje gebeurt met jouw telefoon kom je al snel voor de vraag te staan: laat ik hem repareren of koop ik een nieuwe? Dat het voordeliger is om hem te laten repareren hoeven we je niet te vertellen. Wat we je wél willen vertellen zijn nog 5 andere redenen om voor reparatie te kiezen.

Het coronavirus

We vallen maar meteen met de deur in huis: de gevolgen van het coronavirus gaan ook jou treffen. Wat heeft dat virus te maken met jouw telefoon, zul je misschien denken. Doordat bijna alle mobiele telefoons in China worden geproduceerd, het land waar het coronavirus in alle hevigheid losbarstte, heeft productie lange tijd stilgelegen. Dit komt ook nog maar mondjesmaat op gang en het is onzeker hoe lang dit nog gaat duren. De voorraden in de hele wereld lopen drastisch terug en het is de vraag wanneer dit zich herstelt. Het gevolg voor jou als klant is logisch: wil je een nieuwe telefoon, ben er dan op voorbereid dat deze meer kost dan je zou willen, en dat je er langer op moet wachten.

Lang wachten op nieuw model

Over lang wachten gesproken, dat is sowieso het geval wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen. Wanneer je je telefoon laat repareren heb je deze vaak dezelfde dag nog terug. Op een nieuwe telefoon, zeker als je het nieuwste van het nieuwste wilt hebben, kun je soms maanden wachten. En nogmaals: daar helpt de coronacrisis niet bij.

Het milieu; een reparatie is milieu bewuster!

We zijn met z’n allen bezig om op het milieu te letten: minder vliegen, minder vaak met de auto, en zuiniger zijn met je spullen. Daar hoort ook je telefoon bij! Volgens Greenpeace zorgt de snelle omloopsnelheid van telefoons ervoor dat er meer dan 50 miljoen (!) ton e-waste in omloop is. Laat je niet gek maken door de nieuwste gadgets, maar repareer je telefoon. Je doet er jezelf en het milieu een plezier mee.

Een ‘gratis’ telefoon bestaat niet

Veel mensen denken dat een telefoon gratis is bij een nieuw abonnement, maar als het te mooi klinkt om waar te zijn is dat waarschijnlijk ook zo. In dit geval is dat niet anders. Je gaat een lening aan die je maandelijks met je abonnementskosten afbetaalt. Sinds 1 mei 2017 krijg je voor toestellen met een waarde boven de €250 een BKR-registratie. Dit kan invloed hebben op het verkrijgen van een lening zoals een hypotheek!

Reparatie met originele kwaliteit onderdelen en reparatiegarantie

Nee, dan kun je beter je telefoon laten repareren. Dat scheelt je sowieso geld (want als je denkt dat je telefoon gratis is zul je schrikken van de ‘verborgen’ kosten)! Bovendien kun je bij IRepair4u gebruik maken van onze ijzersterke voorwaarden: reparatie op afspraak, vaak nog dezelfde dag gerepareerd, reparatie met originele kwaliteit onderdelen (en nee, onze voorraad is nog niet op) en een reparatiegarantie tot 12 maanden!

Dus wij zeggen: laat je telefoon repareren in plaats van een nieuwe te kopen als-‘ie in de kreukels ligt! Tenzij je echt nog een vooroorlogs model hebt waarbij repareren duurder is dan de telefoonwaarde. Koop dan lekker een nieuwe telefoon en doe iets leuks met je oude toestel, bijvoorbeeld doneren aan een goed doel.

Wellicht ook interessant