×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Telefoon schoonmaken

Vandaag de dag gebruiken we onze telefoon bijna non-stop, tijdens het eten en zelfs op de wc. Je telefoon is een bron van bacteriën, op elke vierkante centimeter zitten er zo’n 2.000 tot 4.000. Toch zijn er genoeg mensen die denken dat ze met de binnenkant van hun shirt de telefoon weer volledig schoon hebben gemaakt. Wij leggen je graag uit hoe jij je telefoon aan de buitenkant schoon kan maken, zodat de levensduur hiervan verlengd wordt.

Het scherm

Niks is zo vervelend als een vet scherm vol vingerafdrukken. Gebruik voor het schoonmaken hiervan droge microvezeldoekjes of een speciale telefoonreiniger. Het schoonmaken van het scherm met brillendoekjes is ook zeker mogelijk. Wat je vooral niet moet doen is aan de slag gaan met zeep of andere huishoudelijke schoonmaakproducten. Dus pak vooral geen emmertje sop met een borstel om de telefoon even lekker te schrobben.

Behuizing en achterzijde reinigen

De meeste telefoons worden beschermd met een hoesje, maar dat is voor het schoonmaken niet echt praktisch. Haal deze er dus eerst af. Daarna kun je net als voor het scherm aan de slag met een microvezeldoekje. Je zou dit kunnen aanvullen met speciale telefoonspray of telefoonreiniger. Nu je ook de zij- en achterkant grondig hebt schoongemaakt, zou het zonde zijn om deze weer te bedekken met het vieze hoesje. Neem het hoesje daarom ook mee tijdens het poetsen, krijg je hem niet goed schoon? Wij hebben een breed assortiment aan telefoonhoesjes.

De oplaadpoort

Merk je dat je telefoon niet goed meer oplaadt? Of valt de oplader af en toe gewoon uit je telefoon? Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is stof en vuil in de laadpoort. Tijd dus om deze eens aan te pakken. Met een oude tandenborstel of een houten tandenstoker kun je het grootste gedeelte van het stof al verwijderen. Gebruik in elk geval geen lucht, zoals bijvoorbeeld een compressor, om de laadpoort schoon te maken. Je wilt je telefoon natuurlijk niet opblazen. Ga daarnaast extra voorzichtig te werk om beschadigingen te voorkomen. Mocht je twijfelen ben je ook altijd bij ons welkom.

Was je handen voor je aan de slag gaat met het schoonmaken van je telefoon, maar doe dit ook voor je je telefoon gebruikt. Maak je telefoon daarnaast met regelmaat schoon, zo beperk je het aantal bacteriën dat op je telefoon zit.

Wellicht ook interessant