×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Terugblik Zoek de iPhone 2022

Op 16 april 2022 was het zo ver – de eerste editie van ‘Zoek de iPhone’. In de aanloop naar deze ‘Paaszaterdag carnaval editie’ was er al volop reuring in Bladel. Niet alleen vond carnaval ineens plaats tijdens Pasen, er was ook nog eens een echte iPhone te winnen. En vergeet de 50 consumptiebonnen voor in de tent van de Muggezifters niet. We kijken graag nog één keer terug op onze actie in samenwerking met de Muggezifters waarbij we alle hints nog eens onder de loep nemen.

De eerste hints

Op 6 april kwam de eerste hint online – een verwijzing naar de PC55. En ja – je raadt het al, daar was hint 2 te vinden. Met de QR code in de advertentie belandde je op een pagina op onze website met een plattegrond én tekst over… fietsen. Een super boeiende tekst over fietsen en iPhones, in combinatie met een leuk weetje over Mathieu van der Poel. Op de afbeelding zag je een fietsroute met fietsknooppunten 70 en 71.

Het vervolg…

Dat de iPhone in Bladel lag was nu wel duidelijk, toch?! Ook Bladel was al aardig afgebakend door de eerste hints. Toch had je tot dusver een glazen bol nodig om écht te weten waar de telefoon verstopt lag. Of extra hints natuurlijk.

Een paar dagen later verscheen hint 3 online. Maar ja, wat zegt het icoontje van de galerij van Apple nou? Juist, dat de iPhone ergens ligt tussen de bloemen. Gelukkig kwamen de Muggezifters al snel met een nieuwe hint – de oplossing van deze puzzel was ‘Markt’.

En dan heb je nog de stories

Heb jij onze story gezien waarin Jan vertelde over de zoektocht? Viel het jou ook niet op dat hij het had over een ‘tip’ in plaats van een ‘hint’? Want ja, de telefoon lag toch wel heel dicht bij ‘TIP Bladel’ verstopt. Om nog eens extra naar de bloembak te verwijzen, plaatsten we nog een story waarin we schreven dat we op 16 april de bloemetjes buiten gingen zetten.

Als de puzzelstukjes op z’n plaats vallen

De echte detectives wisten nu dat de telefoon rondom de markt, in de buurt van TIP Bladel bij bloemen zou liggen. Om kenbaar te maken dat de telefoon op hoogte lag plaatsten we hint 5: ‘IRepair4u legt de lat …. als het gaat om reparaties van telefoons’. Met het gedichtje van hint 6 kon jij achterhalen dat de telefoon op de hoek van een straat verstopt lag én in de buurt van De Smaak. Dat laatste werd nog meer duidelijk met hint 7, welke de Muggezifters plaatsten op zaterdag 16 april.

Als het niet al duidelijk was, wist je nu toch écht wel waar je moest zoeken. En dat werd ook volop gedaan! De Sniederslaan stond vol met mensen die zochten naar de chocolade telefoon, met en zonder ladder. De iPhone is sneller gevonden dan gedacht, daarom hebben we nog een extra iPhone verloot onder alle deelnemers. Iedereen was welkom in de tent van de Muggezifters en kon zich inschrijven voor de loting. Ties Hollebekkers ging er met de winst vandoor – nogmaals gefeliciteerd!

We willen iedereen nogmaals bedanken voor jullie enthousiasme!

Wellicht ook interessant