×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Trucjes voor het maken van de mooiste foto’s met je iPhone!

De Apple toestellen worden elk jaar en met elke update beter. Zowel in kwaliteit van het toestel als het beeld blijft de iPhone zich ontwikkelen. De camera van iPhone kan dan ook niet achter blijven. Fotografie wordt steeds populairder en het is een steeds grotere trend om mooie foto’s te maken met je iPhone. Maar eerlijk is eerlijk, foto’s maken is meer dan ’alleen’ op het knopje drukken. Wil jij weten hoe je de mooiste foto’s maakt met je iPhone? Wij geven een paar trucjes weg!

Zet een raster aan

Op je iPhone heb je de optie om een raster in te schakelen. Een raster is een netwerk van lijnen en punten. Met dit raster kun je een beeld opdelen in verschillende vlakken. Dit is handig wanneer je een hulpje zoekt voor de perfecte compositie. En laat een goede compositie nu net de basis zijn voor een perfecte foto met iPhone. Benieuwd hoe je het raster inschakelt?

  1. Ga naar instellingen op je telefoon.
  2. Klik op ‘Camera’ en zet ‘Raster’ aan.

Portretbelichting

De camera van de iPhone beschikt over een functie die portretmodus heet. Wanneer je foto’s maakt in portretmodus heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende lichtopties. Een aantal van deze lichtopties zijn:

  1. Natuurlijk licht. Dit is de normale instelling voor portretmodus.
  2. Toneellicht. Dit licht maakt de achtergrond donker.
  3. Contourlicht. Dit licht maakt de randen van het onderwerp donkerder en haalt de schaduwen in het gezicht naar voren.
  4. Studiolicht. Dit licht zorgt ervoor dat het onderwerp op de voorgrond lichter wordt.

Wij raden aan om eens te spelen met deze verschillende opties. Deze lichtopties kunnen namelijk veel invloed hebben op de foto’s die jij maakt met je iPhone. Open je camera en klik onderin op ‘Portret’. Daarna heb je keuze uit verschillende soorten licht!

Fotografeer je kader frontaal

Je camera lekker speels vasthouden, bewegen of schuin houden. Je herkent het vast. Toch is dit niet de beste optie wanneer het gaat om de mooiste foto’s maken. Probeer altijd frontaal te staan ten opzichte van je kader. Dit betekent dat je recht voor het beeld, gebouw of persoon staat. Zo maak je foto’s met de meeste impact!

Ben voorzichtig met inzoomen en flitsen

Wanneer je het belangrijk vindt om kwalitatief goede foto’s te maken met je iPhone is het van belang dat je inzoomen en flitsen zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Vaak zorgt inzoomen voor onscherpe of korrelige foto’s. Foto’s maken met flits kan er daarentegen voor zorgen dat je foto snel te overbelicht is of details mist. Wat je het beste kunt doen is dichter naar het te fotograferen object lopen en op zoek gaan naar natuurlijk licht om flitsen te voorkomen!

Schakel de automatische HDR functie in

HDR staat voor High Dynamic Range. De automatische HDR functie is een van de makkelijkste manieren om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren. Deze instelling zorgt ervoor dat de belichting van de foto ideaal is. Dit kan doordat er drie verschillende belichtingen worden gecombineerd: een lichte, donkere en normale belichting. Dankzij deze combinatie wordt je foto mooi belicht. Je schakelt deze functie makkelijk in door de camera op je iPhone te openen en bovenaan op HDR te klikken.

Geduld, geduld en nog eens geduld!

En om af te sluiten, geduld is een schone zaak, zo ook bij fotografie! Het kan ooit uren duren voordat je de juiste hoek te pakken hebt, het perfecte licht hebt gevonden of het mooiste kader gevonden hebt. Dit is helemaal niet erg, oefening baart kunst. En hopelijk kun je dankzij deze tips nóg mooiere foto’s maken met je iPhone!

Wellicht ook interessant