×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Werkt Face ID niet meer op jouw iPhone?

Herkent jouw iPhone jouw gezicht niet meer na bijvoorbeeld een val met de fiets? Of ben je ein-de-lijk opgelucht dat je geen mondkapje meer op hoeft in de winkel en jouw Face ID nu nog niet werkt? Super irritant! Face ID is de ideale uitkomst als je het scherm van jouw iPhone net even niet kunt bedienen, omdat je bijvoorbeeld handschoenen aan hebt. Maar nu krijg je onverwacht ineens een melding: “Face ID niet beschikbaar”. Wij gaan in dit blog bericht in op het probleem van jouw niet werkende Face ID en hoe je dit kunt oplossen door bijvoorbeeld een Face ID reparatie.

Face ID niet beschikbaarHoe kan het dat mijn Face ID niet meer werkt?

Je krijgt de melding “Face ID is niet beschikbaar” wanneer het moederbord van jouw iPhone geen connectie meer kan maken met de Face ID sensor. Dit kan verschillende oorzaken hebben, meestal is de oorzaak een gebroken scherm. Wanneer de barst precies bij de Face ID sensor zit kan het zijn dat deze beschadigd is geraakt. Wanneer de barsten niet bij de sensor zitten kunnen deze alsnog de boosdoener zijn. Door barsten in het beeldscherm van jouw iPhone is jouw toestel niet meer stof- en waterdicht.

Face ID kapot na contact met water

De meeste iPhone’s worden verkocht als waterdichte toestellen. Helaas blijkt dit niet altijd zo te zijn. Zo kan door een val de iPhone niet meer waterdicht zijn (ook al zie je zo geen beschadigingen aan de buitenkant). Er hoeft maar net ongelukkig een heel klein druppeltje water in de oorspeaker naar binnen zijn gedrongen (deze kabel is verbonden met de Face ID) en dit kan al kortsluiting veroorzaken.

Volg onderstaande stappen om te kijken of je Face ID weer tot leven krijgt

Er zijn een aantal stappen welke je kunt doorlopen voordat je overgaat tot een Face ID reparatie.

  • Controleer of je de laatste software versie op jouw iPhone hebt staan
  • Is jouw gezicht niet (gedeeltelijk) bedekt? Face ID werkt niet als je een bijv. een zonnebril op hebt. Ogen, mond en neus mogen niet bedekt zijn
  • Zorg ervoor dat de Truedepth-camera niet bedekt is. Sommige screenprotectors kunnen ervoor zorgen dat Face ID niet altijd werkt (bijv. een glazen screenprotector welke helemaal tot aan de rand van jouw scherm loopt). Controleer of de camera niet vies is, maak het scherm schoon met een droog microvezel doekje
  • Kijk je goed de Truedepth-camera in (bovenkant van jouw iPhone), houdt de iPhone goed recht op en zorg dat jouw iPhone binnen een armlengte van het gezicht bevindt (ca. 25-50 cm)
  • Zet jouw iPhone een keertje uit en weer aan
  • Stel Face ID opnieuw in. Ga naar Instellingen – Face ID en toegangscode – Voer toegangscode in – Stel Face ID opnieuw in – Volg de stappen op het scherm.

Face ID reparatie iPhoneiPhone Face ID reparatie

Een Face ID reparatie is een complexe reparatie. Nu wij door Apple als Independent Repair Provider zijn benoemd kunnen wij een Face ID reparatie uitvoeren. Wij vervangen de complete Truedepth-camera module zodat je er zeker van bent dat de Face ID op jouw iPhone weer werkt zodra de reparatie is voltooid. Deze module bestaat uit de Flood illuminator, Dot projector en de IR camera (infra rood camera). Wij melden de reparatie aan bij Apple, zodat wij het onderdeel door Apple aangeleverd krijgen inclusief de benodigde diagnostiek. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw iPhone bij ons in goede handen is.

Komt mijn iPhone in aanmerking voor een Face ID reparatie?

Werkt Face ID niet op jouw iPhone? Grote kans dat wij dit voor jou kunnen repareren! Kom bij ons langs zodat wij kunnen controleren of wij jou kunnen helpen. Face ID reparatie via Apple is mogelijk voor de volgende toestellen:

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Voor iPhone X is dit helaas (nog) niet mogelijk.

Wellicht ook interessant