×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Zo gaat de batterij van je smartphone minder snel leeg

Het is IRepair4u opgevallen dat veel smartphone gebruikers klagen over de batterijduur van hun toestel. Het is al lang niet meer zo dat je dagenlang gebruik kunt maken van je toestel zonder deze op te laden. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met ons intensieve telefoongebruik. Naast bellen gebruiken we ons toestel o.a. voor apps, internet, Netflix, Skype en spelletjes. Dit kost nu eenmaal veel energie. Met een aantal handige tips kun je besparen op de kostbare energie van je batterij.

Negeer geen updates iOS software update

Je toestel geeft regelmatig aan dat er een nieuwe update beschikbaar is. Iedere update houdt een verbetering in van het systeem. Dit betekent ook een optimalisatie van de batterijduur. Negeer een update dus niet maar voer deze zo snel mogelijk uit.

Pas de helderheid aan om batterij te besparen

Het beeldscherm van je toestel vraagt het meeste energie van je batterij. Op welke manier je ook gebruik maakt van je toestel het beeldscherm wordt altijd geactiveerd. Door de helderheid van je beeldscherm te verminderen kun je energie besparen.

De helderheid van een iPhone beeldscherm kun je op 2 manieren aanpassen:

  1. Instellingen – Beeldscherm en helderheid – Door het bolletje heen en weer te schuiven in de balk pas je de helderheid aan
  2. Ga naar het bedieningspaneel door je vinger net boven de homebutton te plaatsen en naar boven te slepen
    Door het bolletje heen en weer te schuiven in de balk pas je de helderheid aan

De helderheid van een Samsung beeldscherm pas je aan op deze manier:

  1. Apps – Instellingen – Display (meestal onder het tabje apparaat) – helderheid – Door het bolletje heen en weer te schuiven in de balk pas je de helderheid aan

Schakel functies uit

Bij veel smartphone gebruikers zijn diverse functies van de smartphone continue actief. Denk bijvoorbeeld aan GPS en Bluetooth. Dit terwijl je deze functies niet continu nodig hebt. Om deze functies continue actief te houden heeft je toestel veel energie nodig. Je kunt energie besparen door deze functies uit te schakelen. Wanneer je de functies daadwerkelijk gaat gebruiken heb je deze in een handomdraai ingeschakeld.

Sluit apps volledig af Apps geforceerd afsluiten iPhone

Wanneer je een app na gebruik niet volledig afsluit blijft deze op de achtergrond continu actief en dat kost energie. Door twee keer snel achter elkaar op de home button te drukken (iPhone) krijg je een overzicht van de apps die je open hebt staan. Wanneer je deze naar boven wegveegt worden de apps volledig afgesloten. Vanaf de iPhone X heb je geen home button meer. Apps afsluiten kun je doen door naar het begin scherm te gaan en vanuit helemaal onderaan naar boven te swipen.

Alles kost energie

Alles wat jij van je smartphone vraagt kost energie. Hoe vaker jij het beginscherm checkt door deze te laten oplichten hoe meer energie dat kost. Probeer hier dan ook geen automatisme van te maken.

Daarnaast kun je energie besparen door je toestel op “stil” te zetten. Je bespaart daarmee de energie die je toestel vraagt voor het maken van geluid.

Tot slot kun je energie besparen door muziek te luisteren met oordopjes of een hoofdtelefoon. Dit kost minder energie dan het beluisteren van muziek door de speakers van je toestel.

iPhone batterij vervangen in BladelKom voor een nieuwe batterij naar IRepair4u

Wanneer je toestel na deze energiebesparende tips alsnog veel te snel leeg gaat is de batterij van je smartphone aan vervanging toe. Wij hebben de batterijen voor bijna iedere smartphone direct op voorraad op ons bezoekadres aan de Ambachtsweg 5F in Bladel. We kunnen een batterij dan ook dezelfde dag nog voor je vervangen.

Wellicht ook interessant