×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Zoveel nieuwe mogelijkheden dankzij iOS16!

Heb je je iPhone al geüpdatet met iOS16? Apple heeft hard gewerkt om heel veel nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen aan je iPhone. Nóg meer plezier uit je telefoon halen. We zetten de belangrijkste veranderingen even op een rij.

 • Wat het meest opvalt is dat je van toegangsscherm kunt wisselen. Daarmee kun je per activiteit instellen wat je wilt zien op je scherm. Naast de klok, is het scherm namelijk te vullen met gepersonaliseerde achtergronden en widgets zodat je met één blik op je iPhone kunt zien of het regent, wat de stand van de wedstrijd is, wie je een berichtje gestuurd heeft of wat er die dag nog op de planning staat. Hoe je dat doet? Houd je vinger eventjes op het vergrendelscherm. Klik op het blauwe bolletje met het plusteken, tik op foto’s of afbeeldingen en personaliseer je nieuwe vergrendelscherm.
 • Meldingen komen voortaan onderaan je scherm te staan, lekker dichtbij je duim om ze makkelijk te kunnen openen. Je kunt instellen of je de meldingen in een lijst wilt zien of liever gestapeld.
  • Focus houden door per activiteit in te stellen van wie je op welk moment meldingen wilt ontvangen. ‘Niet storen’ tijdens een bespreking, of ‘kom maar door’ tijdens je vakantie. Filter je focus nu heel gemakkelijk.
  • Foto’s maak je nog altijd in super goede kwaliteit met je iPhone. Stel een gedeelde bibliotheek in en bewerk samen foto’s, voeg plaatjes toe, verwijder ze en voorzie ze van commentaar. Wist je dat je beelden in je foto ook vrijstaand kunt maken? Open een foto, houd je vinger op het beeld en klik op ‘kopiëren’. Open vervolgens een whatsapp chat en plak de foto hierin. Super leuk!
  • Berichten bewerken, zelfs nadat je ze verstuurd hebt, het kan sinds de nieuwe update. Je kunt een bericht markeren als ongelezen en zelfs het verzenden ongedaan maken. Toch handig als je een gênant berichtje hebt gestuurd. En dan maar hopen dat de ontvanger het nog niet gelezen heeft.
  • Samenwerken wordt steeds makkelijker dankzij Apple: SharePlay of via Berichten notities, presentaties en herinneringen delen.
  • Het is dankzij de update weer mogelijk het batterijpercentage aan te zetten.
  • Nooit meer verdwalen dankzij de verbeterde Kaartenapp in je iPhone. Snel je route uitstippelen en tussenstops inplannen. Kom jij zeker op tijd op je bestemming aan.
  • Je iPhone als bedieningspaneel voor alle slimme gadgets in je huis, het kan na de update. De Woning-app is namelijk gerenoveerd en nu zie je alle accessoires per categorie.
  • Hou je gezondheid en conditie nu nog beter in de gaten dankzij de verbeterde Gezondheid-app. For your eyes only of om te delen met je gezinsleden.
  • Over je gezin gesproken: als je op jouw telefoon een ‘kind-account’ hebt geïnstalleerd, kun je ouderlijk toezicht instellen op de iPhone van je kind(eren). Jij bepaalt wat je kinderen kunnen zien en misschien nóg belangrijker: hoe lang ze op hun scherm kunnen.

  Er is nog veel meer veranderd, maar deze blog is te kort om álles te behandelen. Trek er een avondje – of twee – voor uit om alles eens op je gemak te bekijken en uit te zoeken wat voor jou nuttig is. En dan zal je zien: ben je net op de hoogte en gewend aan alle nieuwe mogelijkheden, komt Apple met de volgende update…

  Kritiek

  Is de nieuwe update alleen maar fijn? Nee, er is ook kritiek. De iPhone 6S en iPhone 7 gaan niet mee in de iOS16 update. Die types zijn inmiddels ‘te oud’.
  Daarnaast lijkt het erop alsof de batterij van je iPhone eerder leeg is nadat je de update hebt geïnstalleerd. Dat kan ermee te maken hebben dat intern van alles gebeurt in je telefoon. Het helpt een beetje als je het trillen van het toetsenbord uitzet en verder is het waarschijnlijk een kwestie van geduld. Je telefoon komt weer tot rust als alle processen zijn gestroomlijnd en anders verzint Apple er iets op want ze zitten natuurlijk niet te wachten op de onvrede van hun gebruikers.

  Geniet van alle nieuwe mogelijkheden die je iPhone biedt en je weet het: bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen.

 • Wellicht ook interessant