×
9.6/10 (498 beoordelingen)

Help, mijn telefoon is gejat!

Het kan iedereen zomaar overkomen – Je iPhone wordt gestolen. Of je bent je telefoon verloren. De paniek slaat toe: waar heb ik mijn telefoon laten liggen? Wat moet ik doen? Je wilt je iPhone natuurlijk graag zo snel mogelijk terug hebben. Lees hieronder tips over wat te doen wanneer je telefoon is gestolen of verloren is geraakt.

Zoek mijn iPhone

Wanneer je iPhone gestolen wordt of wanneer je je iPhone bent kwijtgeraakt, kun je gebruik maken van de ‘Zoek mijn’-app op een ander Apple-apparaat. Als ‘Zoek mijn’ is ingeschakeld, kun je zien op welke locatie je telefoon is, ook al is deze niet verbonden met een wifi- of mobiel netwerk. Als het apparaat offline is krijg je de laatst bekende locatie te zien. Krijg je het apparaat niet te zien? Dan heb je waarschijnlijk de ‘Zoek mijn’-app niet ingeschakeld.

Apple Pay blokkeren

Superhandig dat je met je iPhone kunt betalen dankzij Apple Pay, maar je wilt natuurlijk niet dat iemand zomaar met jouw gevonden iPhone gaat betalen. Vergeet dus niet je Apple Pay te blokkeren! Dit kun je doen door naar je Apple ID-accountpagina te gaan of gebruik te maken van ‘Zoek mijn iPhone’. Dit doe je door iCloud te openen in je webbrowser. Je opent iCloud door naar de website www.iCloud.com te gaan. Vervolgens log je in met je Apple ID en klik je het apparaat aan dat je wilt blokkeren. Mocht dit niet lukken, dan is er altijd nog de optie om de bank te bellen. Ook zij kunnen jouw betaalpas blokkeren in Apple Pay!

Wijzig je belangrijkste wachtwoorden

Wanneer je geen pincode hebt ingesteld op je iPhone heeft de vinder toegang tot alles in jouw telefoon. Het is dus van belang dat je de belangrijkste wachtwoorden aanpast. Dit doe je om te voorkomen dat de vinder toegang heeft tot jouw gegevens. Het allerbelangrijkste is dat je de toegang tot je mailbox blokkeert. De vinder kan via jouw mailbox namelijk heel makkelijk wachtwoorden opvragen en jou zo buitensluiten bij allerlei diensten.

Nummer blokkeren

Het kan slim zijn om het nummer van de gestolen of kwijtgeraakte telefoon te blokkeren. Zo voorkom je dat de vinder gaat bellen met jouw nummer en dat jij een torenhoge telefoonrekening op je mat ziet vallen. Het nummer kun je blokkeren door contact op te nemen met je mobiele provider.

Aangifte doen

Als je zeker weet dat je iPhone gestolen is, is het nodig om aangifte te doen. Deze heb je later nodig om een claim in te kunnen dienen bij je verzekering. Zonder aangifte is het namelijk lastig om geld terug te kunnen krijgen. Tegenwoordig is het mogelijk om online een aangifte te doen. Doe je dit liever niet online? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde politiebureau voor een afspraak.

iCloud

Zorg ervoor dat je iCloud up-to-date is! Wanneer deze goed is ingesteld, raak je aan inhoud van je telefoon eigenlijk niets kwijt. Denk aan foto’s, agenda, contacten enzovoort. Via instellingen selecteer je ‘naam’ en vervolgens iCloud. Kies hierin de apps die je wilt configureren zodat je inhoud op alle apparaten up-to-date is. Is je iCloud te vol om een reservekopie te kunnen maken? Check onze eerdere blog over je iCloud opslag voor tips! > iCloud opslag geheugen vol? Zo koop je bij! | IRepair4u Bladel

IMEI-nummer noteren

Het IMEI-nummer is één van de unieke nummers van je iPhone. Dankzij dit nummer kan Apple alle iPhones wereldwijd van elkaar onderscheiden. Dit nummer kun je terugvinden op de verpakking, op het apparaat zelf en op iTunes als je jouw telefoon al eens eerder met iTunes hebt verbonden. Je hebt het IMEI-nummer nodig als je contact opneemt met Apple voor support of om te controleren of je een gestolen toestel hebt. Het is dus handig om dit nummer te noteren zodat je het snel bij de hand hebt wanneer nodig!

Pure pech, wanneer je telefoon gestolen wordt of wanneer je hem kwijtraakt. Toch gebeurt het iedereen wel eens. Hopelijk ben je dankzij deze tips wat meer voorbereid, en bespaart het je de nodige paniek!

Wellicht ook interessant