×
9.6/10 (498 beoordelingen)

iPhone 7 microfoon werkt niet

iPhone 7 geen geluidNEE!!! Ik kan niet meer bellen met mijn iPhone 7, mijn gesprekspartner hoort mij niet en ik hoor hem/haar ook niet meer. Een iPhone 7 defecte microfoon kan ervoor zorgen dat je slecht of zelfs helemaal niet verstaanbaar bent. IRepair4u krijgt de laatste tijd vaak deze problemen te horen bij iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebruikers. Naast een iPhone 7 microfoon die niet werkt, kan de luidspreker van de iPhone 7 ook niet meer werken. Deze problemen met een iPhone 7 geen geluid worden vaak opgemerkt als de telefoon een jaar in gebruik is. Deze problemen iPhone 7 microfoon werkt niet en geen iPhone 7 geluid kunnen verschillende oorzaken hebben. Lees hieronder verder.

Oorzaken iPhone 7 microfoon werkt niet

De microfoon van je iPhone 7 zorgt voor het opnemen en waarnemen van spraak en geluiden. Zonder microfoon kan je iPhone 7 geen geluid opnemen en hierdoor ook niet bellen. De iPhone 7 microfoon is dus een vrij belangrijk element van je iPhone 7.

Problemen met de microfoon van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden in de Verenigde Staten al een heel groot probleem genoemd; ‘loop disease’. Naast een niet werkende iPhone 7 microfoon, wat al heel erg vervelend is, ervaren sommige gebruikers nog grotere problemen. Zo kan de iPhone 7 of iPhone 7 Plus tijdens het opstarten blijven hangen op het Apple-logo en kan hierdoor niet meer verder doorstarten.

Om het probleem van een iPhone 7 microfoon werkt niet te diagnosticeren gaat IRepair4u jouw telefoon controleren. Werkt de microfoon van je iPhone 7 niet; kun je je gesprekspartner niet verstaan en kun je ook niet via luidspreker bellen? Deze symptomen komen voor bij een defecte / loslatende audiochip iPhone 7. De audiochip zit gevestigd op het moederbord, vlakbij de simkaart lezer.

Check zelf of de iPhone 7 audiochip defect is iPhone 7 audiochip reparatie

De iPhone 7 audiochip reparatie is niet zo snel gebeurd als een iPhone 7 scherm reparatie. Dit probleem zelf oplossen zal daarom ook een moeilijk karweitje worden. Maar je kunt wel alvast een klein onderzoekje doen om te controleren of daadwerkelijk de iPhone 7 audiochip defect is. De iPhone 7 heeft 3 microfoons; een microfoon bij de achter camera, een microfoon bij de selfie-camera en eentje aan de onderkant van je telefoon. Door een testje uit te voeren kun je zelf controleren welke microfoon niet juist werkt.

Maak een filmpje met de camera aan de achterzijde en maak een filmpje met de selfie-camera.

  • Speel de filmpjes nu af; klinkt het geluid van alle twee de filmpjes goed? Dan ligt het probleem niet aan de microfoons bij de camera’s. Ga er niet meteen automatisch vanuit dat de laatste, microfoon 3 defect is. Ook deze microfoon kun je testen.
  • Open de app dictafoon op je telefoon. Maak nu een geluidsopname via de dictafoon. Klinkt het geluid erg slecht of schel? Dan zal naar alle waarschijnlijkheid microfoon 3 defect zijn.
  • Het is ook mogelijk dat je geen opname kan maken via de dictafoon. Hierbij krijg je de melding in beeld ‘kan geen geluidsopname maken’ of dat de knop grijs blijft. Nu kun je tot de conclusie komen dat de iPhone 7 audiochip defect is.

Eventueel kun je op een andere manier controleren of de iPhone 7 audiochip defect is een belletje maken. Als je het telefoongesprek open hebt staan, heb je dan de mogelijkheid om de luidspreker aan te zetten? Blijft de knop net zoals hierlangs grijs? Dan kun je er ook vanuit gaan dat helaas iPhone 7 audiochip defect is, dit is geen iPhone 7 defecte microfoon.

Reparatie iPhone 7 geen geluid / defecte audiochip

Ben je erachter gekomen dat de iPhone 7 audiochip defect is, na het volgen van bovenstaande stappen? Geen paniek, IRepair4u maakt het voor je! De reparatie van de audiochip is wel gecompliceerder dan het vervangen van een scherm of microfoon. Voor een iPhone 7 audiochip reparatie dient jouw iPhone te worden gesoldeerd onder een microscoop. De audiochip moet opnieuw worden vastgezet door onze reparateur. Het repareren van de iPhone 7 audiochip neemt ca. 2 werkdagen in beslag. Wij doen dit mét behoud van je data (maar maak altijd een iCloud reservekopie zodat je zeker bent dat alle gegevens veilig staan).

Wellicht ook interessant