×
9.6/10 (474 beoordelingen)

Is mijn iPhone waterdicht?

De vraag “is mijn iPhone waterdicht?” horen wij vaak. Kan ik mijn iPhone gebruiken tijdens een heftige regenbui of onder de douche? In dit blog bericht lees je waterdicht jouw iPhone werkelijk is.

IP certificering

Hoe waterdicht is mijn iPhone?De stof- en waterbestendigheid van elektronische producten wordt aangeduid middels een IP waarde (International Protecting rating). Maar betekent dit nu eigenlijk? Het 1cijfer is voor de stofdichtheid van het toestel en het 2cijfer is voor de vloeistof dichtheid bij zoet water.

Maar hoe waterdicht is zo’n iPhone nu eigenlijk? Kun je het toestel volledig onder water houden of kun je bij een klein regenbuitje al problemen ondervinden? Dat is af te lezen aan het IP-nummer van het toestel. De meeste iPhones hebben certificering IP67, maar de nieuwste iPhone XS en iPhone XS Max heeft IP68 meegekregen.

IP67: Geen stof en indringing van water bij een diepte van 1 meter voor een tijdsduur van 30 minuten.
IP68: Geen stof en bruikbaar onder water onder aangegeven omstandigheden. (Volgens Apple: tot 30 minuten, 2 meter diep).

LET OP: echt waterdicht bestaat niet. Lees de voorwaarden van Apple bij waterschade: https://support.apple.com/nl-nl/HT204104

iPhone reparatieApple geeft geen garantie bij waterschades. Zo kan Apple niet controleren of er aan de juiste IP waardes is voldaan. En de afsluitrubbers kunnen na verloop van tijd verouderen en eventueel verschuiven bij een val van de iPhone.

Ondanks de IP certificeringen kun je het beste altijd voorzichtig blijven met vloeistoffen in de buurt van je telefoon. Ga daarom ook nooit met je iPhone zwemmen of onder de douche staan met je smartphone.

Is je iPhone nat geworden, laad je iPhone dan ook niet op. Dit kan voor kortsluiting en interne corrosie veroorzaken. Ga nooit in bad liggen met je iPhone aan de oplader, dit is erg gevaarlijk. Omdat je op deze manier een elektrische schok kunt krijgen en geëlektrocuteerd kunt worden. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: let dus erg goed op!!

iPhone’s zonder afsluitrubbers

Vanaf de iPhone 6S is Apple aan het experimenteren gegaan met de ‘waterdichte’ afsluitrubbers. Vanaf de iPhone 7 hebben de modellen IP67 meegekregen. Toestellen onder de iPhone 7 hebben geen afsluitingsrubbers meegekregen.

iPhones met de vanaf IP67 certificering kun je wel in de badkamer gebruiken, maar je kunt er beter niet mee onder de douche gaan staan. Dat geldt ook voor de modellen welke wél als waterdicht worden verkocht. Valt je iPhone in het water (ongeacht welk model), dan is het belangrijk om actie te ondernemen en indien zo snel mogelijk naar ons toe te komen.

De waterschade voorwaarden letterlijk van Apple: Hoe waterdicht is mijn iPhone?
“iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn spat-, water- en stof bestendig en getest onder gecontroleerde omstandigheden. De iPhone XS en iPhone XS Max voldoen aan bestendigheids-norm IP68 volgens IEC-standaard 60529 (tot 30 minuten en tot 2 meter diep). De iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en iPhone XR voldoen aan bestendigheids-norm IP67 volgens IEC-standaard 60529 (tot 30 minuten en tot 1 meter diep). Spat-, water- en stof bestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot het reinigen en drogen. Vloeistof schade valt niet onder de garantie.”

Mijn iPhone heeft waterschade, wat moet ik nu doen? 

Is jouw iPhone in het water gevallen? Kom zo snel mogelijk bij ons langs (indien mogelijk) en ongeacht welke model iPhone. Ook al wordt de telefoon als waterdicht verkocht, ga dit niet proberen. IRepair4u heeft reeds vele iPhone’s binnen gekregen met waterschades welke IP67 en IP68 als certificering hebben. De kans is groot dat we ook jouw iPhone met waterschade kunnen repareren. We zullen hierin ieder geval ons uiterste best voor doen.

Lees meer over “Waterschade is niet het einde van je telefoon”.

Wellicht ook interessant