×
9.6/10 (434 beoordelingen)

Tips om levensduur iPhone batterij te verlengen

iPhone batterij levensduurEen van de grootste problemen waar je op dit moment tegen aan kunt lopen is een niet werkende telefoon. Tegenwoordig kunnen wij haast niet meer zonder smartphones. Als je je telefoon kwijt bent weet je dit binnen een halve minuut, maar ben je je portemonnee kwijt weet je dit pas na een halve dag. Niets is zo vervelend om op de helft van een lange dag er achter te komen dat de batterij nog maar een paar procent batterij over heeft. Wij hebben een aantal tips waarmee je de batterijduur op een dag wat langer kan maken. Wat wel een groot nadeel is, is dat alle oplaadbare batterijen een beperkte levensduur hebben.

De grootste stroom verbruikers

Het scherm, bepaalde instellingen (zoals Bluetooth), apps en GPS zijn de grootste stroomverbruikers van je iPhone. Om tijdens een lange (werk)dag, zo lang mogelijk met een 100% opgeladen batterij kunt doen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de batterijduur te verlengen.

Tips voor minder energie verbruik bij scherm instellingen

  • Vergeet je wel eens het scherm van je iPhone op stand-by te zetten? Als je je iPhone een tijdje niet gebruikt en het scherm blijft aan, slurpt het scherm enorm veel energie. Je kunt een automatische stand-by/slot functie instellen via Instellingen – Beeldscherm en helderheid. Hierbij kun je tussen verschillende tijdsloten kiezen wanneer het scherm automatisch op stand-by gaat.
  • Je kunt kiezen tussen twee verschillende achtergronden op een iPhone. Zo kun je kiezen voor een stilstaande achtergrond (bijv. een zelfgemaakte foto) of je kunt kiezen uit een aantal dynamische achtergronden. Een dynamische achtergrond (deze kun je kiezen uit de standaard iOS achtergronden) vergt veel meer energie dan een stilstaande foto. Een achtergrond instellen kun je bij Instellingen – Achtergrond.
  • Wellicht merk je als je in een donkere ruimte bent, het scherm automatisch mee gaat met het omgevingslicht. Of als je op een hele lichte plek bent (veel zon) het scherm op vol vermogen gaat branden. Indien je dit wilt uitschakelen ga je naar Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – Aangepaste weergave.

iRepair4u vervangt de iPhone batterij in no-time

Instellingen welke veel batterij gebruiken

  • Heb je continue Bluetooth aanstaan maar is dit niet nodig? Zet de Bluetooth functie uit. Dit kun je doen via het bedieningspaneel, echter wordt de Bluetooth functie dan niet helemaal uitgeschakeld. Schakel Bluetooth daarom volledig uit via Instellingen – Bluetooth.
  • Gebruik je je iPhone vaak als persoonlijke hotspot voor bijv. je laptop? Maar gebruik je de hotspot niet? Schakel de persoonlijke hotspot dan volledig uit via Instellingen – Persoonlijke hotspot. Als je de persoonlijke hotspot aan laat staan blijft de iPhone continue zoeken naar een apparaat welke kan worden verbonden met de iPhone.
  • Net als met de persoonlijke hotspot welke continue blijft zoeken naar een apparaat, blijft Wifi ook zoeken naar netwerken om mee te verbinden. Schakel daarom Wifi volledig uit als je een Wifi zone verlaat. Het uitschakelen van de Wifi doe je ook niet via het bedieningspaneel maar via Instellingen – Wifi.

Apple’s verbeteringen voor een langere batterijduur

iPhone batterij doormetenSinds iOS 12 heeft Apple een hoop veranderingen gebracht op het gebied van de batterijduur. Zo kun je van nu af aan via Instellingen – Batterij meteen controleren welke apps het meeste stroom verbruiken, controleren wat het laatste oplaadniveau is geweest en de activiteit per uur. Zo krijg je een veel beter inzicht op de gezondheid van je batterij. Daarnaast kun je ook de batterijconditie van je iPhone bekijken.

Hebben deze tips niet geholpen en valt je iPhone alsnog om de haverklap uit? Dan kan het zijn dat je batterij aan vervanging toe is. Staat de batterij conditie onder de 80%? Dan worden vaak piekprestaties niet meer ondersteund en zal een iPhone batterij reparatie nodig zijn. Met een nieuwe batterij zal de iPhone normale piekprestaties weer ondersteunen. Lees hier meer over iPhone batterij vervangen.

Twijfel je of het nodig is om de batterij van je iPhone te vervangen? Kom bij ons langs en wij meten de batterij van je iPhone een keer door. Na de meting kunnen wij jou meteen de waardes doorgeven en een advies geven of een iPhone batterij reparatie verstandig is.

Wellicht ook interessant